Medicul-șef de la Terapie Intensivă a izbucnit în plâns în timpul unui interviu: „Varianta asta (Delta) devorează pur și simplu plămânii pacienților” / „Ne mor prietenii, colegii, nu mai suportăm să vedem atâta moarte”


Medicul-șef de la Terapie Intensivă a izbucnit în plâns în timpul unui interviu: „Varianta asta (Delta) devorează pur și simplu plămânii pacienților” / „Ne mor prietenii, colegii, nu mai suportăm să vedem atâta moarte”

Directorul medical al Unității de Terapie Intensivă de la Jupiter Medical Center, Florida, Statele Unite, dr Ahmed Elhaddad, a izbucnit în lacrimi, duminică, în timpul unui interviu acordat CNN, scrie Newsweek (ediția americană), mărturisind că stafful medical pe care îl coordonează e epuizat fizic și psihic pe fondul noului val de infectări cu COVID-19 cu care se confruntă. Cazurile cele mai grave se înregistrează în rândul persoanelor nevaccinate.  

„Suntem cu toții frustrați pentru că am obosit să vedem atâta moarte și atâta suferință doar pentru că pacienții nu s-au vaccinat, în condițiile în care vaccinul este disponibil din 14 decembrie. Statele Unite beneficiază de peste 350 de milioane de doze și am obosit să le spunem celor dragi că pacientul nu va supraviețui. (...) Am avut recent o pacientă de 37 de ani, mamă a doi copii, care nu se vaccinase. Ultima oară, copiii au văzut-o pe Facetime, în spital. Apoi sfârșitul a fost tragic”, a povestit dr. Ahmed Elhaddad, precizând că varianta Delta a noului coronavius, dominantă acum în Statele Unite, este ca un tsunami pentru organismul pacienților.  

„Varianta asta le devorează efectiv plămânii. Îi distruge, afectând ireversibil și inima care cedează. Și asistăm neputincioși la cum această variantă omoară mai repede decât precedentele”, a mai spus medicul american, precizând că evoluția agresivă a bolii și moartea pot fi stopate prin vaccinare.  

Potrivit doctorului de terapie intensivă, toți pacienții cu forme grave sunt nevaccinați și spune că pur și simplu nu înțelege opțiunea lor, mai ales că printre persoanele ucise de COVID-19 s-au aflat și amici, persoane apropiate care știau cât de gravă e situația.  

„E și mai greu când mor oameni cu care te știi. Un pacient pe care încerc să-l salvez acum este tatăl unuia dintre colegii fiului meu. Sincer, șansele sunt foarte slabe. Nu s-a vaccinat..Și am mai pierdut o asistentă, colegă de la ATI, care a murit după ce a născut pentru că a refuzat vaccinul pe motiv că nu știe cât e de sigur. Nu, nu e vina ei. Nu e vina nimănui. Dar îi implorăm pe oameni să se vaccineze pentru că nu mai suportăm să vedem atâta moarte”, a mai spus dr. Elhaddad. 

VEDEȚI VIDEO AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.