O fostă directoare a TVR face o radiografie dură a mocirlei din PNL. Bătălia pentru șefia partidului este un „război al mincinoșilor”. „Amândoi (Cîțu și Orban) ne jefuiesc fără scrupule, căci doar puterea si clientela lor contează, nicidecum țara”


O fostă directoare a TVR face o radiografie dură a mocirlei din PNL. Bătălia pentru șefia partidului este un „război al mincinoșilor”. „Amândoi (Cîțu și Orban) ne jefuiesc fără scrupule, căci doar puterea si clientela lor contează, nicidecum țara”

Rodica Culcer, fostă directoare a Departamentului de Știri al TVR, jurnalistă experimentată care a colaborat inclusiv cu BBC, critică dur competiția pentru șefia PNL, unde nu sunt dezbătute idei și proiecte, ci se minte cu nerușinare, se scot de la naftalină evenimente grave, compromițătoare, vulnerabilități despre care electoratul ar fi trebuit să știe deja de nu ar fi fost o cârdășie generalizată a minciunii cu participarea celor mai importante instituții ale statului: Președinție, Guvern, servicii secrete etc. 

Mai mult, spune Rodica Culcer, este limpede că președintele Klaus Iohannis și premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, au acceptat să-l numească pe Florin Cîțu la Finanțe, deși știau că avea o „condamnare penală în SUA și țepuise o bancă tot pe teritoriul aliatului nostru strategic”. Orban ar fi făcut asta pentru că actualul premier îi promisese că-l va susține pentru un nou mandat în fruntea PNL. 

Ca mocirla liberală să capete o duhoare securistă indubitabilă, în prezentul scandal intervine și una dintre cele mai sinistre figuri ale ultimelor trei decenii: infractorul Dan Voiculescu, patron de televiziune de propagandă și „beneficiarul” a sute de milioane de euro subtilizate din conturile Securității. El l-ar susține pe Cîțu pentru că acesta, mediocru și vulnerabil, deci manipulabil, împlinește cel mai bine așteptările „sistemului” care i-ar fi și plătit, de altfel, mai spune jurnalista, studiile în Statele Unite.  

Redăm integral mai jos interesantul punct de vedere al Rodicăi Culcer, publicat de aceasta pe pagina sa de Facebook:  

„RĂZBOIUL MINCINOȘILOR  

Competiția pentru conducerea PNL a devenit un război tot mai violent al minciunilor. Nimeni nu mai pune problema unei dezbateri de idei și proiecte, ambele tabere arunca cu mizerie in ventilator, iar PNL se dovedește incapabil, cel puțin deocamdată, sa trimită în ring un al treilea candidat, cu un nivel minim de decenta. Nu este de mirare că a pierdut procente importante în sondaje, dar mai grav este ca merg înainte ca niște Zombie. Avea dreptate Cătălin Drulă, până la urma!  

Trec peste servilismul penibil al Ralucăi Turcan sau al lui Rareș Bogdan, țuțerii lui Cîțu, cu gândirea lor captivă mentalității totalitare - in virtutea căreia de Șef nu te poți atinge. Revin însă la mincinoși și încep cu Orban, ca sa nu va imaginați că i-aș ține partea. Doamne ferește!  

Ieri seară, la Realitatea TV, dl Orban s-a dat de gol, atunci când a admis că orice candidat la funcția de ministru este verificat de servicii înainte de a fi învestit. Cum este exclus ca serviciile să nu fi știut de vulnerabilitățile lui Florin Cîțu, evident ca atât Orban, atunci premier, cât și Iohannis știau exact care sunt bubele lui Cîțu, cum știau și de atacul speculativ asupra monedei naționale, pe care Câțu l-a orchestrat împreuna cu Lucian Isar, soțul Alinei Gorghiu, și nu puteau sa nu fi știut de ce a fost concediat de la ING Bank.  

Așadar, este limpede ca domnii Orban și Iohannis, împreuna, au acceptat să numească la Finanțe un ministru care avea o condamnare penală in SUA, țepuise o banca tot pe teritoriul aliatului nostru strategic, și lansase un atac speculativ asupra monedei naționale. Mai mult, anul trecut l-au mai pus și în fruntea guvernului, iar Ludovic Orban, după cum a mărturisit aseară, s-a înțeles cu el să-l susțină pentru conducerea BNR în schimbul sprijinului lui Cîțu pentru candidatura sa la președinția PNL. Troc politic de cea mai joasă speță, până la urmă. Responsabilitatea le aparține așadar celor doi oameni de stat și amândoi ne mint când susțin ca nu au știut ce probleme avea premierul. Iar Câțu nu le-a spus, pentru că evident știau! Totodată, amândoi consideră că românii merita să fie conduși de un penal, țepar și speculator. Acestea sunt toate fapte, hard facts, nicidecum speculații rău voitoare. 

Băiat de caracter, Câțu s-a răzgândit și a decis să-l contracandideze pe Orban, aruncând în joc banii contribuabilului pentru cumpărarea primarilor ce vor vota la congresul PNL. La fel a procedat și dorește sa procedeze și Orban, după cum a declarat si știm din fostul său mandat.  

Deci amândoi ne jefuiesc fără scrupule, căci doar puterea si clientela lor contează, nicidecum țara. Se vede din modul în care au pus în paranteze guvernarea și PNRR, din care mare minune ar fi dacă vom vedea un euro, mai ales grație miopiei si incapacității miniștrilor liberali de a înțelege criteriile europene de alocare a fondurilor. De la Bode la Turcan sau la Virgil Popescu, Bogdan Ionescu și Oros, miniștri PNL sunt toți niște catastrofe incompetente și/sau corupte. Ciucă ar face excepție, dacă ne-at explica de ce radarele MAPN nu funcționează fix când trec avioanele contrabandiștilor.  

Nu mai vorbim despre campania agresivă și primitivă a lui Cîțu la conferințele județene, de demiterile abuzive, pe criterii clientelare. Că și Emil Boc s-a aliniat la aceasta campanie sălbatică nu poate fi decât regretabil.  

Dar să nu uitam, mai ales, ca Florin Cîțu este susținut cu tărie de însuși Dan Voiculescu, condamnatul penal pentru corupție, care a ieșit el însuși la rampă pentru a-i pune la punct pe criticii premierului. Iar mercenarii A3 au ieșit in corpore să-l albească. Așadar, avem un nou premier Grivco, și, iată, avem și un președinte Grivco, care îl susține pe premierul penal și țepar în mod de-a dreptul penibil.  

Cum poți tu, șef de stat care, potrivit Constituției, răspunzi pentru securitatea naționala, apărare și afaceri externe, sa spui ca ai cerut trimiterea unui avion în Afganistan, pentru a-i aduce acasă pe romanii aflați acolo, la inițiativa premierului Cîțu? Pai tu, președinte de carton, tu trebuia sa-i ceri premierului sa trimită avionul, nu sa te comporți ca un pacient amnezic căruia ii amintește premierul care ii sunt atribuțiile constituționale.  

Se pare însă ca tot sistemul “ticăloșit”, în frunte cu Klaus Iohannis, îl vrea pe Cîțu președinte PNL și premier. Același sistem, in frunte cu președintele Grivco, vrea sa scoată USRPLUS de la guvernare.  

În ultimele minute l-am auzit pe Cîțu promițând din nou reforme și lăudându-se cu creșterea economică. Penibil: creșterea este măsurată de la nivelul marii, adică foarte jos, cauzat de contracția din perioada pandemiei, iar de inflație marele economist Grivco nu zice nici pâs. Iar reformele sunt în continuare la nivelul zero. Ce a păzit în ultimele opt luni? Și ce reforme va face cu un ministru de finanțe abonat, cu tot neamul, la contractele cu statul și la companiile energetice bugetofage și falimentare, adică obișnuit sa mulgă bugetul de stat?  

Dar iată, mai marii acestei țări, adică Dan Voiculescu și oastea lui din PNL, au nevoie de acest personaj mediocru și vulnerabil, deci ușor de manipulat, pregătit probabil demult sa-i slujească, pentru ca este evident ca tot ei, oamenii sistemului, i-au finanțat repetentului din Vâlcea studiile in America, unde nu au putut sa-i cumpere totuși și un titlu de doctor, și apoi l-au bagat in politică. România însă nu are nevoie nici de Cîțu, nici de Orban, nici de Iohannis și nici de un PNL parazitat și canibalizat de mafioți. Și nici de televiziuni care spala cadavre politice, sau de analiști care mistifica realitatea, cum a făcut-o ieri la DIGI24 un om pe care încă îl prețuiesc, deși l-am auzit minimalizând penibil importanta datoriei de 6700 de dolari neplătite de premier în America. La mercenarii lui Felix nu m-as fi mirat, dar la el, e prea trist. Dar ce nu e trist astăzi în aceasta țara?  

În sfârșit, unul din cei doi mincinoși care candidează la șefia PNL va câștiga probabil funcția mult dorită, dar în războiul lor PNL a pierdut nu numai procente considerabile de popularitate, ci și urma de suflet pe care o mai avea”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.