VIDEO. Donald Trump, ieșire furtunoasă. Fostul președinte american îi cere lui Joe Biden să demisioneze, acoperit de rușine, pentru dezastrul din Afganistan


VIDEO. Donald Trump, ieșire furtunoasă. Fostul președinte american îi cere lui Joe Biden să demisioneze, acoperit de rușine, pentru dezastrul din Afganistan

Fostul preşedinte american, Donald Trump, i-a cerut, duminică, succesorului său la Casa Albă, Joe Biden, să-și dea demisia pentru rușinea de a fi gestionat dezastruos retragerea americanilor din Afganistanul recucerit în timp record de talibani, dar și pentru alte eșecuri naționale, cum ar fi pandemia de COVID-19, distrugerea independenței energetice și paralizarea economiei.  

„Este timpul ca discreditatul Joe Biden să demisioneze acoperit de rușine pentru că a permis ceea ce s-a întâmplat în Afganistan, dar şi din cauza creşterii ameţitoare a COVID-ului, a dezastrului de la graniţă, a suprimării independenţei noastre energetice şi a paraliziei economiei noastre", a scris fostul preşedinte republican într-un comunicat.

„Aceasta ar trebui să fie uşor având în vedere că încă de la început nu a fost ales în mod legitim", a mai susținut Donald Trump, care continuă să afirme că ar fi câştigat alegerile prezidenţiale din 2020. 

Administrația Trump este totuși cea care a negociat termenii retragerii trupelor americane din Afganistan până la 1 mai, ba chiar fostul lider de la Casa Albă avea în vedere ca acest lucru să se întâmple înainte să plece din funcție. Când Biden a anunțat că retragerea completă a trupelor americane va fi finalizată pe 11 septembrie, Trump l-a criticat precizând că trebuie să grăbească operațiunea și să nu depășească data stabilită de el - 1 mai, arată nypost.com.

„Ceea ce a făcut Joe Biden în Afganistan este mitic. Va rămâne una din cele mai mari înfrângeri din istoria americană", l-a ironizat duminică, într-un comunicat precedent, Donald Trump pe actualul preşedinte al SUA. 

De asemenea, congressmanul din Texas Michael McCaul a precizat că „retragerea trupelor americane a fost un dezastru de proporții epice”, în vreme de fostul secretar de stat Mike Pompeo a declarat, pentru Fox News, că o asemenea catastrofă nu s-ar fi produs dacă Trump rămânea la Casa Albă.  

VIDEO-ul de mai jos surprinde haosul de la Aeroportul din Kabul unde mii se oameni se grăbesc să părăsească capitala cucerită de talibani. Preşedintele Afganistanului Ashraf Ghani a fugit și el din țară, duminică, precizând, într-o postare pe Facebook, că ar fi plecat pentru a evita vărsarea de sânge.


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.