VIDEO. Cum a reușit Mălin Bot să-și transforme cei mai aprigi adversari în umili ospătari. Horațiu Șerb a coborât din „La Copac” și i-a pus masa pe trotuar, iar Mirel Curea a insistat, de după gard, să-i servească o cafeluță


VIDEO. Cum a reușit Mălin Bot să-și transforme cei mai aprigi adversari în umili ospătari. Horațiu Șerb a coborât din „La Copac” și i-a pus masa pe trotuar, iar Mirel Curea a insistat, de după gard, să-i servească o cafeluță

Jurnalistul Mălin Bot a reușit o filmare de zile mari, surprinzându-și cei mai aprigi adversari din ultimele zile - Mirel Curea și Horațiu Șerb - în ipostaze cel puțin bizare, de o cumsecădenie uluitoare, la limita umilinței, în contrast izbitor cu declarațiile războinice, chiar amenințătoare, făcute de aceștia anterior. 

Astfel, Horațiu Șerb, patronul restaurantului „La Copac”, așezământul aurifer unde Dan Barna a comandat o iahnie și a primit, din partea casei, prăjitura gureșă „Oana Lovin”, le-a cerut angajaților să scoată o masă din curte și să o mute pe trotuarul de peste drum de unde transmitea Mălin Bot, oferindu-i acestuia pâine cu zacuscă și untură și apă cu lămâie ca să nu i se aplece de la atâta amabilitate. 

Pe la spatele jurnalistului, exact în imediata apropiere, Șerb se plângea însă jandarmului care păzea Ambasada Libanului că omul căruia tocmai îi așezase masa îi alungă clienții și-l hărțuiește de zile întregi. Pe pagina sa de Facebook, Șerb publică doar filmarea cu gestul de omenie, exact cum îi stă bine unui politician proaspăt înscris în AUR, noua formațiune extremistă unde vechii securiști - al căror mod de operare sinistru este folosit aparent și de Horațiu Șerb (Oana Lovin lasă să se înțeleagă într-unul din LIVE-urile sale că unii clienți importanți sunt filmați/pozați pe ascuns în incinta „La Copac) - sunt foarte bineveniți.  

Al doilea personaj gata să-i prepare o cafea musafirului-jurnalist sosit inopinat la vila sa de bogătaș este Mirel Curea, prim redactorul șef de la Evenimentul Zilei, care, cu doar o zi înainte să pună ibricul pe foc, îl învăța pe Șerb cum să-l bată pe Mălin Bot „în legitimă apărare”. (Podul a relatat AICI)

Mălin Bot a respins invitația lui Mirel Curea, preferând să-i adreseze acestuia câteva întrebări incomode peste gardul căsoiului. (vedeți VIDEO la finalul textului, de la minutul 39)

Astfel, Bot l-a chestionat pe Curea despre relația sa „amicală” cu Sebastian Ghiță, combinațiile cu Cristi Burci, patronul ziarului „Adevărul”, asocierea cu infractorul pușcăriaș „Niro” (Nicolae Dumitru), afacerile cu chinezi, apropierea de serviciul secret al Ministerului de Interne, întrebări întrerupte brusc de Curea cu o nouă invitație insistentă la o cafea.  

„Hai, bei o cafea? Vino, mă, să bei o cafea...am fost colegi ani de zile, suntem părinți de fete...”, l-a îmbiat mieros Curea, recunoscând apoi, din nou, că a vrut să-i dea cu scaunul în cap în incinta redacției EVZ pentru că era obraznic cu „colega noastră Simona Ionescu”.  

„Ați văzut discuția cu Mirel Curea. N-a mai fost așa de zmeu cum a fost în emisiunea în care spunea că face și drege, dar asta e un lucru bun pentru că înseamnă că totuși suntem oameni civilizați. Asta nu înseamnă că incitările la infracțiunea de vătămare corporală nu sunt corecte și că îmi retrag plângerea penală. Am venit aici să vă vorbesc despre plângerile depuse împotriva lui Mirel Curea pentru instigare la vătămare corporală și împotriva infractorului Dan Andronic, condamnat cu suspendare, patronul domnului Curea, pentru instigare la distrugere, zicându-I acelui patron de restaurant să arunce cu vopsea”, a comentat Mălin Bot în clipul său.  

„Sunt pe jos de râs! Peste gard, pentru că nu a acceptat să între în casă, la o cafea, i-am acordat un interviu lui Mălin Bot. Ferească Dumnezeu!”, a scris Curea pe pagina sa personală de Facebook. 

De asemenea, jurnalistul a anunțat, recent, că-i acționează în judecată pe Horațiu Șerb și Oana Lovin pentru minciunile propagate în spațiul public cu privire la faptul că ar fi agresat o femeie – asociata lui Șerb - în timpul primei sale documentări în zona restaurantului „La Copac”. (mai multe detalii AICI) Daunele morale pe care le va solicita celor doi vor fi de 150.000 de euro, sumă pe care o va folosi pentru a plăti o campanie media pentru „promovarea adevărului” în ceea ce privește „agresarea” persoanei respective, în fapt, cea care a încercat de două ori să-i ia telefonul cu care filma de pe trotuarul opus locantei „La Copac”.  



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.