VIDEO. Derapaj incalificabil. Prim redactorul șef adjunct de la Evenimentul Zilei oferă LIVE, în prezența patronului ziarului, lecții despre cum să fie bătut măr jurnalistul Mălin Bot


VIDEO. Derapaj incalificabil. Prim redactorul șef adjunct de la Evenimentul Zilei oferă LIVE, în prezența patronului ziarului, lecții despre cum să fie bătut măr jurnalistul Mălin Bot

Într-un LIVE pe Youtube și pe pagina de Facebook a EVZ, Robert Turcescu, locotenent-colonel sub acoperire, Mirel Curea, prim redactor șef adjunct EVZ, și Dan Andronic, patronul EVZ și condamnat definitiv cu suspendare în dosarul Ferma Băneasa, au dezbătut alături de Horațiu Șerb, patronul locantei „La Copac” și proaspăt membru AUR, scandalul iscat de prezența videochatistei PSD Oana Lovin la masa lui Dan Barna.  

După ce au stabilit în consens deplin că întrebările adresate lui Barna de aruncătoarea de oase din fața Ministerului Sănătății au fost foarte bune, ba chiar le-au depășit pe ale jurnaliștilor, Mirel Curea, invitat la o cafea de Horațiu Șerb, a vrut să strângă și mai mult relațiile de prietenie taman înfiripate, oferindu-i cârciumarului AUR lecții despre cum poate fi bătut „de se cacă pe el” - „în legitimă apărare” - Mălin Bot, pe care, mărturisește același prim redactor șef, voia zilnic, în scurta perioadă în care au colaborat la EVZ, prin 2016, să-l bată cu scaunul în cap și să-l arunce pe fereastră (deși sediile EVZ au fost, în perioada colaborării lor, la parter). (vedeți video la finalul textului)  

La câteva ore după această premieră absolută în presa română, ca un șef de publicație să ofere public și necenzurat, ba chiar cu emfază și în hohotele de râs ale colegilor de emisiune, lecții despre cum să fie bătută o persoană, Mălin Bot a anunțat pe pagina sa de Facebook că a depus „plângere penală la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 împotriva lui Curea pentru instigare la comiterea infracțiunii de loviri și alte violente și împotriva infractorului Dan Andronic, aflat în suspendarea executării pedepsei, pentru instigare la comiterea infracțiunii de distrugere”.  

Redăm câteva elemente importante din plângerea jurnalistului, faptele la care face referire acesta putând fi urmărite în videoul de mai jos, de la minutul 40: 

„Numitul Robert Turcescu, fost parlamentar PMP a realizat, joi 5 august 2021, de la ora 12.00 o emisiune LIVE promovată în mediul online pe canalele de comunicare ale redacției Evenimentul Zilei, emisiune care i-a avut ca invitați pe infractorul aflat în suspendarea executării pedepsei, Dan Andronic și pe numitul Mirel Curea.  

În această emisiune a fost abordat un subiect care face obiectul unei alte plângeri penale, tot pentru agresiuni și tentativă de tâlhărie, depusă de mine în seara zilei de 2 august 2021 la Secția 1 de Poliție.  

În cadrul acestei emisiuni, de la minutul 40, numitul Mirel Curea, aprobat de Andronic și Turcescu, explică public cum ar trebui să procedeze orice persoană care dorește să mă agreseze, astfel încât acțiunea să aibă aparența unei situații de legitimă apărare.  

Mirel Curea afirmă, de la minutul 40.04:  

Și dacă doriți, vă învăț eu, băiat care am crescut în Gara de Nord, cum să rezolvați legal situații de genul ăsta. Vă-nvăț eu ce să faceți, cum se face cu idioți dintr-ăștia care se provoacă elegant, ca să facă ei primul gest de agresiune și după aia bătuți măr, în legitimă apărare. Așa se procedează. Cum se provoacă? Cum îl provoci? Păi nu pot să spun la televizor așa ceva, dar îl învăț. Te duci zâmbind către el, că poate să mai aibă și pe alții care îl filmează, și îi spui și îi faci niște chestii care să nu apară pe filmare, care îl scot din minți pe respectivul. Îl enervează, te pocnește și ești în legitimă apărare și îl bați de se cacă pe el. Așa se procedează. Îl scoți din minți mă.  

Delincventul Andronic Dan Cătălin, infractor aflat în suspendarea executării pedepsei, instigă la infracțiunea de distrugere, de la minutul 40.53 

”Puteți să aruncați pe el cu cerneală, cu vopsea ...” 

Mirel Curea continuă:  

Da, măi frate, îl scoți din minți. Eu îl cunosc pe ăsta .... a lucrat la noi  și în fiecare ședință îi spuneam că îi rup un scaun în cap ... regretul meu cel mare este că, cât de priceput sunt eu la chestii din acestea, nu am reușit niciodată să-l scot din fire încât să facă un gest necugetat. E regretul meu și în ziua de azi că nu l-am bătut și nu l-am aruncat pe fereastră domnule ... în legitimă apărare, repet”  

Competența teritorială a acestei unități de Parchet: 

Faptele s-au comis în redacția Evenimentul zilei, situată Bd.Marasti nr. 65-67, Romexpo (intrarea B ), Pavilionul G4,sector 1, la data de 5 august 2021 

Locul comiterii faptei este pe raza de competență teritorială a  

Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.  

Identitatea autorului Mirel Curea:  

Numitului Curea Mirel are funcția de redactor-șef al ziarului Evenimentul zilei, și este domiciliat în București (date personale) , pe raza de competență a Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sector 1 București.  

Numitul Dan Andronic, este director general Evenimentul Zilei, cu antecedente penale condamnat definitiv aflat în suspendarea executării pedepsei, domiciliat (date personale)”.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.