VIDEO. UPDATE. Nou scandal uriaș la restaurantul „La Copac” unde a fost hărțuit și Dan Barna. Angajații localului au agresat un jurnalist, i-au smuls telefonul și i-au distrus aparatura. Un jandarm aflat în apropiere a privit toată scena fără să intervină


VIDEO. UPDATE. Nou scandal uriaș la restaurantul „La Copac” unde a fost hărțuit și Dan Barna. Angajații localului au agresat un jurnalist, i-au smuls telefonul și i-au distrus aparatura. Un jandarm aflat în apropiere a privit toată scena fără să intervină

„Stați liniștită că există lege pentru ce ați făcut. Mergem la Parchet și în instanță. Tentativă de tâlhărie și distrugere. Să nu vă imaginați că scăpați dacă sunteți cu șmecherul de Ghiță”, a spus jurnalistul Mălin Bot într-un live de „urgență” pe Facebook în care a relatat, vizibil marcat, cum a fost agresat de mai multe persoane, pe strada Pitar Moș nr. 23, dintr-o zonă ultracentrală a Capitalei, cel mai probabil angajați ai localului „La Copac”, unde recent a fost hărțuit și Dan Barna de către cunoscuta protestatară-videochatistă Oana Lovin. 

UPDATE. Persoana cu care vorbea Mălin Bot ar fi asociata controversatului patron al restaurantului, asociat politic cu fugarul Sebastian Ghiță, și l-ar fi agresat pe jurnalist, blocându-i documentarea, deși acesta se afla pe trotuarul opus locației. (vedeți video mai jos) Interesant este că jurnalistului i s-a spus că nu poate să filmeze localul, iar Oanei Lovin i s-a permis accesul chiar în curtea cârciumei. 

Podul a relatat pe larg AICI incidentul produs de Lovin care nu doar că l-a luat la întrebări pe liderul USR, ci a și înjurat niște clienți care o ironizaseră.  

„Am venit să filmez un material despre proprietarul restaurantului – un individ dubios conectat cu Sebastian Ghiță. Și din restaurant au ieșit angajații...au încercat să-mi fure telefonul, mi-au rupt suportul de la trepied și m-au agresat de față cu jandarmul care păzește Ambasada Libanului”, a mai pus Mălin Bot. Video la finalul textului.

Jurnalistul a sunat la 112 iar un echipaj al Jandarmeriei a ajuns în zonă în doar câteva minute.  

Siteul ziaristii.com a relatat că Horațiu Șerb, patronul restaurantului „La Copac”  - fost consilier județean PRM în județul Mureș în perioada 2001-2004, membru fondator al PRU în 2015, alături de Sebastian Ghiță, simpatizant AUR în 2021, adept al teoriilor conspiraționiste vehiculate cu ocazia prezentei pandemii - a fost de față la hărțuirea lui Barna de către Lovin, o clientă fidelă a localului, privind impasibil toată scena de la o masă din imediata apropiere. (sursa foto: ziaristii.com)

Vedeți video 1:


Vedeți video 2:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.