Val de comenzi anulate după ce patronul bodegii „La Copac” a anunțat că aderă la AUR. Zugravul Paul Hitter acuză că e mâna „haștag” și USR : „Câinii lui Barna în acțiune! O mizerie. Ăsta este progresul promis de USR...Sunteți o plagă!”


Val de comenzi anulate după ce patronul bodegii „La Copac” a anunțat că aderă la AUR. Zugravul Paul Hitter acuză că e mâna „haștag” și USR : „Câinii lui Barna în acțiune! O mizerie. Ăsta este progresul promis de USR...Sunteți o plagă!”

Unul dintre participanții la protestele cu portocale, de la Palatul Cotroceni din februarie 2018, organizate de condamnatul definitv la aproape patru ani de pușcărie Daniel Dragomir și de pesedista Laura Vicol, ne referim la pictorul Paul Hitter, acuză, pe Facebook, că situația grea care ar fi lovit restaurantul „La Copac”, marți, 3 august, cu numeroase comenzi anulate, imediat după ce patronul Horțiu Șerb a dezvăluit public că aderă la AUR (detalii AICI), ar fi mâna „rezist” și a useriștilor supărați că liderul Dan Barna a fost hărțuit în incinta localului de videochatista PSD (+18) Oana Lovin.  

„Ceva mai josnic nu exista! În bucătărie La Copac lucrează Marieta-e bucătăreasă (fiul ei s-a sinucis in Pandemie) și Tanti Rica (o femeie simplă, muncitoare), în Restaurant sunt chelneri niște puști de 20 de ani ( muncesc și supraviețuiesc din salariu)! Azi s-au dat comenzi telefonice de milioane de lei- gătite de către personal- și neridicate. De către #. De atât sunt în stare. Sabotează o afacere cinstită și niște oameni care își câștigă pâinea prin munca lor. Câinii lui Barna în acțiune! O mizerie. Ăsta este progresul promis de USR...Sunteți o plagă!”, scrie Hitter, un critic acerb al Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al Parchetului European, pe care până și un sondaj realizat de Mirel Palada, sociologul de casă al PSD, o plasează pe primul loc într-un top al încrederii românilor. Sondajul e preluat chiar și de oficina kaghebistă Sputnik al cărei scop e însă promovarea țipătoarei Șoșoacă, aflată și ea în sondajul cu pricina pe locul 5, adică cu două locuri mai jos de Raed Arafat, controversatul secretar de stat pe care l-a criticat constant în ultimul an. (vezi AICI sondajul) 

Postarea lui Hitter este distribuită și de Horațiu Șerb, proaspăt membru AUR, care nu oferă amănunte suplimentare despre situația dificilă cu care s-ar confrunta bodega sa și nici vreo dovadă elocventă în acest sens, dar care, într-o altă postare, susține că el l-ar fi salvat pe Dan Barna de agresiva Oana Lovin și-i solicită acestuia să-i recunoască public intervenția și să se delimiteze de „atacurile imunde ale lui Mălin Bot”. Șerb mai dezvăluie și că ar fi alertat SRI, MAE și Ambasada Marii Britanii în legătură cu prezența jurnalistului Mălin Bot în apropierea „La Copac” îmbrăcat „în uniformă de camuflaj, imitând stilul Rambo în speranța unui efect artistic sporit”.  

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Cum a reușit Mălin Bot să-și transforme cei mai aprigi adversari în umili ospătari. Horațiu Șerb a coborât din „La Copac” și i-a pus masa pe trotuar, iar Mirel Curea a insistat, de după gard, să-i servească o cafeluță

Redăm integral mai jos postarea lui Șerb de la AUR: „Dan Barna are datoria de onoare de a se dezice de atacurile imunde ale lui Mălin Bot 

Precizări cu privire la evenimentele recent apărute în spaţiul public, care au debutat cu vizita vicepremierului Dan Barna din ziua de sâmbătă, 31 iulie 2021: 

Asistăm din data de 31 iulie la un spectacol mediatic deplorabil care întrunește pe alocuri aspecte abjecte. Astfel, un personaj ce se pretinde a fi Răzbunătorul domnului Barna, ne agresează zilnic, urlând și vociferând în fața restaurantului, în timp ce este îmbrăcat în uniformă de camuflaj, imitând stilul Rambo în speranța unui efect artistic sporit. 

Vizita domnului Barna la restaurantul nostru s-a transformat într-o vendetta politică, ce implică deja organe ale statului, Jandarmeria, organele de poliție, SRI și MAE. Personajul respectiv, pe nume Mălin Bot, proferează de două zile nenumărate aberații în spațiul public, care sunt preluate în mod stupefiant și de către alte pseudo-organe de presă, fără nici o minimă verificare. Mălin Bot pretinde că a fost bătut și tâlhărit de angajați ai localului. În fapt, situația stă cu totul altfel. Azi dimineață, Raluca Man, administratorul firmei, victima agresiunii, s-a întors de la Institutul de Medicină Legală, fiind imposibil fizic ca aceasta să îl agreseze pe Mălin Bot. Pentru a lămuri chestiunea cu domnul Barna, este de menționat lipsa de onoare a acestuia care a comentat public postările lui Bot, fără să precizeze aspectul esențial, că la momentul presupusei sale hărțuiri, Horațiu Șerb personal a îndepărtat-o pe clienta care i-a adresat întrebări vicepremierului, acesta beneficiind de atenție din partea clienților, ca dovada că și alții au intrat în vorbă cu el și au făcut fotografii. 

De la acest moment, a început o adevărată isterie în spațiul public, inițiată de acest personaj, care de altfel se face vinovat nu doar de agresiune verbală, ci și de agresiune fizică împotrivă unei femei. Aspectul abject la care ne-am referit inițial se referă la deformarea grosolană a adevărului, care poate fi catalogată pe scurt drept minciună sfruntată. Chiar în postarea acestuia, în care apela la 112, mințea cu nerușinare pretinzând că angajații l-au agresat și tâlhărit, deși în imagini se vedea o singură persoană. 

Conform articolului 268 Noul Cod Penal actualizat, inducerea în eroare cu intenție a autorităților constituie infracțiune și are caracter penal. Similar, poate fi invocat și articolul 244 NCP, fapta denunțului calomnios, la acestea adăugându-se desigur și agresiunea fizică. Pentru toate acestea a fost depusă deja plângere penala și vor urma și acțiuni în civil, cu privire la daunele financiare și prejudiciile morale aduse firmei noastre. Astăzi, organele de poliție chemate la fața locului, precum și jandarmii au susținut că ei nu pot face nimic, deși acesta urlă și spumegă în fața localului, filmând clienții, tulburând liniștea publică și deranjând oamenii prezenți la mese. 

Ne-am adresat oficial următoarelor instituții: SRI, MI, MAE, Jandarmeria Română, Ambasada Marii Britanii, Ambasada Libanului, deoarece restaurantul nostru se afla în perimetrul de securitate al celor două ambasade. De altfel, intervenția administratorului în ziua în care Mălin Bot s-a instalat în fața restaurantului a avut că obiectiv înștiințarea acestuia că filmarea în acest perimetru este interzisă, așa cum am fost instruiți de către reprezentanții SRI și ai jandarmilor însărcinați cu paza ambasadelor, ce ne-au atras atenția în mod ferm că nimeni nu are voie să filmeze și să înregistreze în perimetrul ambasadelor. În fața restaurantului se află Ambasada Libanului, iar în spate Ambasada Marii Britanii. Restricțiile de securitate sunt severe, iar funcționarea noastră în acest spațiu este condiționată de respectarea acestora. 

Administratorul firmei nu știa cine este Mălin Bot, acest lucru se și aude pe înregistrare când a fost întrebat cine este. Pentru aceia care au luat în considerare afirmațiile lui Mălin Bot cu privire la localul nostru, precizăm că La Copac este o afacere de familie, chiar dacă intre cei doi asociați nu este o legătură de rudenie. 

Reprezentantul Guvernului încearcă să distrugă această afacere, deși spre deosebire de acesta, noi nu am beneficiat nici de fonduri europene, nici de vreun ajutor de orice fel din partea vreunui vector politic. La acest restaurant au servit masa ambasadori, miniștri, secretari de stat, devenind un loc de întâlnire și confluență culturală a unor îndrăgiți artiști naționali (toți componenții formației Phoenix care sunt în viață, Dan Bittman, Edi Petroșel, Mugurel Vrăbete, Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Nicu Alifantis, Marius Bațu, Emeric Imre, Zoia Alecu, Vali Șerban, Cristian Buică, Nicolae Voiculeț, Teo Boar, Vlady Cnejevici, Mihai Neniță, Jul Baldovin, Alina Manole) și internaționali (Franco Nero, doi componenți ai formației Rammstein, Zdob și Zdub), oameni de cultură, oameni din lumea teatrului și ai cinematografiei (Rona Hartner, Iustina Tărăboanță, Vlad Zamfirescu, Carmen Tănase, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Ion Dichiseanu, Mihai Chirilov, Ada Solomon, Valentino Rudolf, Alexandru Repan, Dan Nuțu, Adrian Păduraru, Cristi Puiu, Sorin Militaru, Nae Caranfil, Cătălin Paraschiv, Liviu Pojoni Jr, Vlad Gliga, Tudor Giurgiu, Sorin Cociș, Vivi Drăgan Vasile, Flaviu Crișan, Dorin Andone), la noi au lucrat actrițele Iustina Tărăboanță, Cosmina Dobrotă, Andreea Șovan, regizoarea Ramona Iacob, pictorul Paul Hitter cântăreții Mircea Ungureanu și Tudor Olaru. Au trecut pe la noi pictori, graficieni, caricaturiști, regizori , profesori, sportivi (Cătălina Ponor, Maria Olaru, George Ogăraru), colegi de breaslă (Adrian Șoaită - Club A/Kultur House/Silver Church, Dan Emanoil Hardilă- El Comandante, Călin Husar -Lăptăriau Enache, Șoni - Lăptăria Enache/Papa La Șoni), ziariști (Cristian Tudor Popescu, Victor Ciutacu, Toma Roman Jr, Ion Bogdan Lefter, Liviu Mihaiu, Răzvan Zamfir, Mircea Toma, Mircea Dinescu, Ioan T. Morar, Doru Bușcu, Marius Tucă, Paul Grigoriu, Mihai Dobrovolschi, Grigore Cartianu). 

Este implauzibil că toți acești reprezentanți de vârf ai jurnalisticii să nu fi știut ceea ce pretinde Mălin Bot, buzduganul domnului Dan Barna, respectiv că aici ar funcționa un cuib anti-occidental, care ar complota alături de Moscova împotriva intereselor statului român. În decursul anilor, pe lângă aceștia, am servit și personalități politice cum ar fi Nicușor Dan, Clotilde Armand, Mihail Neamțu, lideri PNL, parlamentari USR, Adrian Severin, Nicolae Văcăroiu, ofițeri superiori, generali ai armatei romane și ai structurilor naționale de Securitate, precum și președinți ai diverselor partide. Localul nostru a găzduit și găzduiește în continuare evrei, romi, machedoni, unguri și străini de pe tot globul, acesta fiind un spațiu multicultural ce a oferit ocazii de întâlnire unui public divers. De asemenea, am oferit gratuit mâncare unui număr de peste 1500 de persoane nevoiașe, am organizat donații, colecte publice de bani, am adunat îmbrăcăminte pentru cei în nevoie, deși spre deosebire de alții noi am preferat să nu anunțăm acest lucru. Pe parcursul ultimilor ani am colaborat cu ONG-uri pentru ajutorarea unor oameni abandonați de soartă și de către statul român. Toate acestea s-au făcut din munca noastră, nu din banii vreunui miliardar. 

Printre zecile de mii de persoane care au venit să mănânce și să se simtă bine la restaurantul nostru cu profil tradițional romanesc, s-a aflat la un moment dat, în urma cu niște ani, un vizitator din îndepărtata Rusie care de altfel nu a fost invitat, ci și-a rezervat masa, ca toții clienții, pe numele lui Aleksandr Dugin și nu Vladimir Dughin, cum greșit au scris pseudo-ziariștii de la http://xn--ziaritii-l9c.com/ Acest local nu este un cuib kgb-ist, antisemit, xenofob, rasist, fascist, așa cum pretind Cartianu, Bot, eiusdem farine, dimpotrivă, a fost și este un loc de întâlnire al unor mari personalități culturale, al unor artiști respectați, jurnaliști de renume, oameni politici din întreg spectrul spațiului public românesc. Tentativa acestor personaje de a falimenta și distruge aceasta afacere de familie, sub pretextul unei răfuieli politice, este una dintre cele mai obscene și abjecte dezinformări și intoxicări din spațiul public românesc. 

Devine acum o evidență faptul că autoritățile chemate să înlăture și să restabilească ordinea nu își fac datoria, deși deja am primit un răspuns oficial din partea unei ambasade referitor la incidentul de securitate generat de Mălin Bot. Cel mai grav ni se pare faptul că un reprezentant al puterii se complace în minciunile debitate de Mălin Bot, deși avea obligația de onoare să intervină public și să confirme faptul că Horațiu Șerb, personal, a îndepărtat-o din zonă pe Oana Lovin, lucru confirmat chiar și de ea. 

Prin acest comunicat nu dorim să ne justificăm activitatea, ci dorim să asigurăm publicului o bună și corectă informare în contextul de necrezut în ultimii 30 de ani al unei situații fără precedent când o mică afacere românească este atacată și demolată de reprezentații instituțiilor statului. 

Vă așteptăm cu drag La Copac! Prezența aici reprezintă un gest de solidaritate în fața abuzurilor. 

Dragi colegi din HoReCa, ceea ce pățim noi acum vi se poate întâmpla și vouă. 

Horațiu Șerb 

Raluca Man 

București 

3 august 2021”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.