VIDEO. Donald Trump anunță că dă în judecată pentru cenzură Facebook, Twitter și Google, chemându-i în instanță și pe șefii acestora


VIDEO. Donald Trump anunță că dă în judecată pentru cenzură Facebook, Twitter și Google, chemându-i în instanță și pe șefii acestora

Fostul președinte american Donald Trump a precizat, miercuri, că a introdus acțiune în instanță împotriva companiilor Facebook, Twitter și Google/Youtube – pe care le cheamă în judecată alături de președinții Mark Zuckerberg, Jack Dorsey și Sundar Pichai – procesele fiind determinate de cenzura la care a fost supus el și alți cetățeni de către cei trei giganți ai internetului.  

„Solicităm să se pună capăt acestei interdicții, să oprim încercarea de a fi reduși la tăcere, listele negre, disparițiile și anularea”, a precizat Trump într-o conferință de presă susținută la Bedminster, New Jersey, adăugând că solicită instanței să oblige pârâții și la plata unor daune morale.  

„Speța noastră va demonstra că cenzura giganților tech este ilegală. E neconstituțională și complet ne-americană”, a mai spus Trump.

Pe 7 ianuarie 2021, când Donald Trump se afla încă la şefia Casei Albe, Facebook i-a blocat temporar contul, iar în iunie, Facebook a decis suspendarea contului său pe o perioadă de 2 ani. 

Reţeaua Twitter i-a impus de asemenea o interdicţie, tot urmare a incidentelor de la Capitoliu, survenite în timpul ceremoniei de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale. 5 persoane au murit în acel atac.  

Înainte să primească aceste interdicţii, Donald Trump era urmărit de aproape 90 de milioane de persoane pe Twitter, avea 35 de milioane de abonaţi pe Facebook şi 24 milioane pe Instagram. 

În plus, Donald Trump susţine că YouTube & Google au şters mai multe video-uri – printre care şi unele în care ridica unele semene de întrebare vizavi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. 





„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.