VIDEO. Temutul jurnalist de investigații Peter R. de Vries, amenințat deja cu moartea de lumea interlopă, a fost împușcat în cap pe o stradă din Amsterdam


VIDEO. Temutul jurnalist de investigații Peter R. de Vries, amenințat deja cu moartea de lumea interlopă, a fost împușcat în cap pe o stradă din Amsterdam

Jurnalistul olandez de investigații Peter R. de Vries a fost împuşcat în stradă, marţi seară, la Amsterdam, a relatat publicaţia locală Parool, indicând că acesta a fost transportat la spital cu răni grave la cap. 

Postul național de televiziune NOS a precizat că jurnalistul a fost ținta atacului la doar câteva minute după ce a participat la un un talk-show televizat. Cel puțin cinci focuri de armă s-ar fi tras în direcția victimei, potrivit martorilor oculari citați de NOS, relatează BBC.  

"Un bărbat a fost tocmai împuşcat pe Lange Leidesdwarsstrat", a indicat poliţia, referindu-se la o stradă din apropierea uneia dintre cele mai mari pieţe ale oraşului. "Mai multe servicii de intervenţie rapidă au fost mobilizate, iar poliţia caută suspectul sau suspecţii", potrivit forţelor de ordine. 
 
Publicaţia Parool a publicat o imagine de la locul crimei în care se văd mai multe persoane adunate în jurul unei persoane întinse la pământ. 
 
Potrivit agerpres.ro, De Vries, în vârstă de 64 de ani, este un reporter celebru în Olanda, cunoscut pentru investigaţiile sale cu privire la răpirea magnatului industriei de bere Freddy Heineken în 1983. Şi-a câştigat faima şi în SUA după investigarea dispariţiei adolescentei Natalee Holloway în 2006. De Vries a fost ameninţat de mai multe ori de diferiţi reprezentanţi ai lumii interlope în legătură cu mai multe cazuri pe care le investiga. 

Premierul olandez Mark Rutte a precizat într-o conferință de presă, organizată la Haga după o întrevedere cu specialiști în combaterea terorismului, că „jurnalismul independent este crucial pentru societate”, manifestându-și în același timp indignarea pentru cele întâmplate. „Gândurile noastre se îndreaptă acum către apropiații lui Peter R. de Vries. Sperăm și ne rugăm să rămână în viață”, a mai spus Rutte.  



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.