VIDEO. Nebunie la Atena. Un preot prins cu droguri a aruncat cu vitriol peste șapte mitropoliți ai Bisericii Ortodoxe. Cel puțin trei dintre înalții prelați au suferit arsuri grave


VIDEO. Nebunie la Atena. Un preot prins cu droguri a aruncat cu vitriol peste șapte mitropoliți ai Bisericii Ortodoxe. Cel puțin trei dintre înalții prelați au suferit arsuri grave

Zece persoane, printre care și șapte mitropoliţi ai Bisericii Ortodoxe a Greciei, au fost rănite miercuri seară, la Mănăstirea Petraki din Atena, într-un atac cu vitriol (acid sulfuric) comis de un preot care ar urma să fie exclus din rândurile clerului. Victimele au suferit arsuri la nivelul feței și mâinilor, cel puțin trei dintre acestea fiind în continuare spitalizate.  

Publicația grecească Neos Kosmos scrie că mitropolitul din Kifissia, Kirillos,  este în pericol să-și piardă un ochi, urmând însă să fie transferat la un spital oftalmologic pentru intervenții chirurgicale. De asemenea, mitropoliții din Glyfada, Antonios, și Zakynthos, Dionysios IV, au răni severe care necesită mai multe zile de spitalizare. Printre răniți se mai numără și un polițist. 

Reuniunea mitropoliților a fost determinată de examinarea cazului atacatorului, un preot care este acuzat de implicare în traficul de droguri de mare risc. Asupra acestuia au fost descoperite, în 2018, 1,8 grame de cocaină, dar preotul a negat că face trafic, spunând că drogul era consumat de el. 

Preşedinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, a condamnat acest atac. De asemenea, premierul Kyriakos Mitsotakis a vorbit după incident cu arhiepiscopul Atenei, Ieronim al II-lea, primatul Bisericii Ortodoxe a Greciei. El şi-a exprimat "profunda sa tristeţe" şi a dat asigurări că statul va oferi "toată asistenţa medicală posibilă pentru recuperarea rapidă a victimelor acestui atac".   



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.