Dubiosul Veaceslav Platon, noua măciucă politică a lui Dodon și Plahotniuc, a depus PLÂNGERE în România împotriva Maiei Sandu


Dubiosul Veaceslav Platon, noua măciucă politică a lui Dodon și Plahotniuc, a depus PLÂNGERE în România împotriva Maiei Sandu

Veaceslav Platon continuă atacurile asupra Maiei Sandu și își lansează o campanie de PR. Acesta spune că a depus o plângere în România pe numele președintelui Republicii Moldova. Or, Platon este conștient de faptul că autoritățile române nu o pot ancheta pe Maia Sandu la fel ca și cele din R. Moldova, asta chiar dacă ar fi comis vreo ilegalitate.

Potrivit Deschide.md, controversatul om de afaceri Veaceslav Platon se laudă pe pagina sa de Facebook că astăzi s-a adresat cu o plângere în adresa doamnei Gabriela SCUTEA,  Рrосurorul general al parchetului de ре lângă Înalta Curte de Casație și Justiție din România în care denunță presupuse acțiuni ilegale ale cetățenei Statului Român Maia Sandu, președintă a Republicii Moldova. 

Chiar dacă Platon se plânge pe presiune exercitată de Maia Sandu, președinte al Republicii Moldova, asupra judecătorilor naționali din Republica Moldova în vederea impunerii acestora la adoptarea unor soluții în defavoarea intereselor lui Platon, procurorul general din România nu poate porni nicio anchetă.

Mai mult, președintele R. Moldova nu poate fi anchetat nici în R. Moldova doar dacă Parlamentul hotărăște punerea sub acuzare a acestuia, cu votul a cel puțin două treimi din numărul deputaților aleși, în cazul în care săvârşeşte o infracțiune, iar competența de judecată aparține Curții Supreme de Justiție, în condițiile legii.

Așa că, aceste acțiuni ale lui Platon nu sunt bune la nimic decât ca să fie folosite drept „bâtă politică” de către oponenții Maiei Sandu. 

Acum câteva săptămâni Președintele Maia Sandu a venit cu o reacție la atacurile controversatului om de afaceri Veaceslav Platon. Aceasta spunea că nu se va lăsa intimidată și că este straniu că PG vrea să-l scoată basma curată în dosarul „furtul miliardului” și nu întreprinde nimic în alte dosare în care este vizat Platon. Într-o altă emisiune președintele R. Moldova a declart că Veaceslav Platon a fost eliberat din pușcărie de „justiția lui Igor Dodon”, iar banii pe care i-ar fi furat omul de afaceri îi vor întoarce cetățenii R. Moldova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.