VIDEO. Reputat cardiolog: cariera internaționalului danez Christian Eriksen s-a încheiat! „Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute”


VIDEO. Reputat cardiolog:  cariera internaționalului danez Christian Eriksen s-a încheiat! „Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute”

Sanjay Sharma, reputat profesor de cardiologie sportivă la St George's University din Londra, consideră că internaţionalul danez Christian Eriksen are puţine şanse să mai joace vreodată fotbal, după criza cardiacă pe care a suferit-o în cursul meciului dintre selecţionata ţării sale şi cea a Finlandei, disputată sâmbătă la Copenhaga, în cadrul EURO 2020. 

„Nu ştiu dacă va mai juca fotbal. Poate părea brutal, însă Eriksen a fost mort timp de câteva minute. Profesioniştii din sănătate vor risca să-l lase să moară din nou? Răspunsul este nu", a spus specialistul britanic, care a lucrat cu jucătorul danez în perioada în care acesta a evoluat la echipa engleză Tottenham Hotspur, înainte de a se transfera la Inter Milano. 

„Vestea bună este că va trăi. Vestea proastă este că a ajuns probabil la sfârşitul carierei sale. El nu va fi autorizat să joace în Marea Britanie, avem reguli foarte stricte în această privinţă", a adăugat Sanjay Sharma, potrivit Agerpres.

Eriksen, 29 ani, s-a prăbuşit brusc pe teren, în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda şi, după o lungă intervenţie din partea personalului medical, a fost transportat la un spital din Copenhaga. Meciul a fost suspendat aproape două ore şi, după veştile bune în privinţa sănătăţii mijlocaşului venite de la Federaţia daneză de fotbal, întâlnirea a fost reluată, cu acordul jucătorilor. 

Finlandezii s-au impus cu 1-0 în faţa Danemarcei, graţie reuşitei din minutul 60 a lui Joel Pohjanpalo, acesta fiind primul gol din istoria Finlandei la Campionatul European. 

Eriksen a suferit un stop cardiorespirator în timpul meciului Danemarca – Finlanda a cărui cauză nu poate fi deocamdată stabilită, a declarat duminică medicul selecţionatei Danemarcei, Morten Boesen, citat de AFP. 

„În acest moment, nu avem o explicaţie", a mai spus medicul Morten Boesen, în cursul unei conferinţe de presă.  

„Acesta este unul dintre motivele pentru care este încă internat, pentru a înţelege ce s-a întâmplat", a adăugat el, precizând că "examenele medicale la care a fost supus până acum Eriksen au fost bune". 
 
„Murise. A fost stop cardiorespirator. I-am făcut resuscitare cardiacă”, a mai precizat medicul.„Cât de aproape am fost să-l pierdem? Nu știm exact, dar l-am adus înapoi cu ajutorul unei singure defibrilări, adică destul de repede”, a mai explicat Boesen, adăugând că Eriksen va rămâne internat în continuare, pentru noi teste. 

„Am sentimentul că nu ar fi trebuit să jucăm finalul partidei", a spus selecţionerul danez Kasper Hjulmand, care a fost încântat însă să-l vadă "zâmbind pe Christian", în timpul unei conversaţii pe care au avut-o în cursul zilei de duminică. 

Christian Eriksen este unul dintre cei mai importanți fotbaliști danezi din istorie. Joacă la Inter Milano și a fost desemnat de 5 ori Fotbalistul Danez al anului, un record. El a debutat la echipa națională de fotbal a Danemarcei în martie 2010, și a fost cel mai tânăr fotbalist de la Campionatul Mondial de Fotbal 2010 din Africa de Sud.

Eriksen s-a născut în 1992 în Middelfart, un orășel de 16.000 de locuitori de pe insula daneză Funen, din vestul țării. Tatăl său era antrenor la academia locală de fotbal, iar  Christian s-a făcut rapid remarcat în campionatul de tineret danez datorită abilităților sale tehnice, atrăgând rapid interesul unor cluburi importante precum Chelsea sau FC Barcelona, acolo unde a și dat probe. A ales în cele din urmă să joace la formația olandeză Ajax Amsterdam, cu care a semnat un contract în 2008. A luat trei titluri cu Ajax în Olanda, iar în 2013 s-a transferat în Premier League, la Tottenham, unde a jucat până anul trecut, când s-a mutat la Milano, la Inter.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.