Camelia Tabacu: "Urât atacul lui Cîțu la adresa presei mai ales în contextul în care toată planetă este revoltată de răpirea jurnalistului Roman Protasevici"


Camelia Tabacu: "Urât atacul lui Cîțu la adresa presei mai ales în contextul în care toată planetă este revoltată de răpirea jurnalistului Roman Protasevici"

Jurnalista Camelia Tabacu a subliniat într-o postare pe Facebook că atitudinea jignitoare a premierului Florin Cîțu la adresa presei este și mai condamnabilă în contextul în care întreaga planetă își manifestă revolta față de răpirea jurnalistului Roman Protasevici de către dictatorul terorist al Belarusului, Aleksandr Lukaşenko.

"Felul în care s-a adresat presei azi premierul Florin Cîțu demonstrează că politicianul român, chiar și după 30 de ani, uită repede că e nimeni în drum fără votul cetățenilor și că presa, chiar și necivilizată, agasantă, ostilă, e liantul dintre fostul și viitorul nimeni în drum și șeful acestuia, cetățeanul. Urâtă declarație și urât atac la adresa presei mai ales în contextul în care toată planetă este revoltată de răpirea jurnalistului Roman Protasevici de către dictatorul terorist Lukașenko care, la bază, are cam aceeași meserie ca domnul Cîțu și cam aceeași părere despre presă: că e necivilizată, stârnește agitație în societate, în loc să vină cuminte la declarații unde e chemată. Și uite că acum s-a apucat să-i educe, domle, cu forța pe jurnaliști. Te pomenești că deturnarea avionului de către cr*m*nalii de la Minsk o fi stârnit oarece invidie în bietele suflete de politicieni hărțuiți din lumea democrată", a scris Camelia Tabacu pe Facebook. 

Amintim că premierul Florin Cîțu a avut miercuri, 26 mai, o atitudine jignitoare la adresa presei, transmițând, pe holurile Parlamentului, că toți jurnaliștii nu sunt civilizați din pricina faptului că au vrut să-i pună întrebări în legătură cu un subiect esențial și anume PNRR. 

Redăm dialogul purtat de Cîțu cu mai multe jurnaliste:

Jurnalistă: Doar cu Liviu Dragnea mai făceam astfel de imagini. Vă plac?

Jurnalistă: Nu v-aţi civilizat în 30 de ani de zile. În orice ţară civilizată, declaraţii se dau într-un spaţiu normal. Vă aşteptăm la Guvern, la declaraţii.

Jurnalistă: De ce ne spuneţi că nu suntem civilizaţi? 

Jurnalistă: Ne-aţi jignit, domnule premier. Aşteptăm scuze din partea dumneavoastră, pentru că ne-aţi spus că în 30 de ani nu ne-am civilizat.  

Jurnalistă: Deci presa nu este civilizată?  

Florin Cîţu: Am spus că declaraţiile le dau la Guvern.  

Jurnalistă: Aţi spus că nu suntem civilizaţi, că în 30 de ani nu ne-am civilizat.  

Florin Cîţu: Toți! 

Jurnalistă: Toți? Dumneavoastră sunteţi un om civilizat pentru că ne jigniţi, domnule premier?

Florin Cîţu: Nu v-am jignit. Am spus foarte clar că declaraţiile le fac la Guvern, într-un cadru normal, frumos, nu alergăm unii după alţii.  

Jurnalistă: Dacă aţi fi stat frumos la cadru, puteam să avem declaraţii normale, cum face fiecare premier şi cum a făcut fiecare premier în ultimii 30 de ani. Cred că dumneavoastră uitaţi că sunteţi în slujba cetăţenilor români, că sunteţi angajatul cetăţenilor români şi că nu sunteţi şeful lor şi nici şeful nostru. 

Vedeți video: 



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.