Alegerile anticipate din R. Moldova. Ministrul român de Externe îl ia în vizor pe Dodon: "Vom monitoriza cu toată atenția!"


Alegerile anticipate din R. Moldova. Ministrul român de Externe îl ia în vizor pe Dodon: "Vom monitoriza cu toată atenția!"

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat marți, 11 mai, la TVR, că va monitoriza cu toată atenția alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova pentru ca acestea să se desfășoare corect. De asemenea, Aurescu a precizat că România susține pe deplin agenda reformatoare a președintăi Republicii Moldova, Maia Sandu. 

"Am luat notă de decizia pe care președintele Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, a luat-o de dizolvare a Parlamentului și de declanșare practic a procesului pentru alegeri anticipate pe 11 iulie. Sperăm din toată inima ca aceste alegeri să fie desfășurate printr-o implicare a Guvernului actual de la Chișinău, în așa fel încât să se desfășoare transparent și cu deplină corectitudine. Noi vom monitoriza cu toată atenția modul în care se desfășoară aceste alegeri și nu vom ezita să atragem atenția dacă există probleme. Vreau să mai menționez faptul că România susține pe deplin agenda reformatoare a președintelui Maia Sandu", a zis Aurescu. 

Totodată, Aurescu a transmis că va continua să ofere sprijin Republicii Moldova, inclusiv în contextul crizei sanitare. 

"Vom continua cu acțiunile de sprijin. În continuare, după cum știți, vom oferi vaccinuri către Republica Moldova. Sunt deja 300 de mii de doze de vaccinuri care au fost donate și vom vinde de asemenea din cota noastră vaccinuri pentru ca cetățenii Republicii Moldova să poată să se vaccineze și să pună capăt pandemiei și dincolo de Prut", a conchis Aurescu. 

Pe final, trebuie trecut în revistă că Guvernul interimar al Republicii Moldova care gestionează organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate este condus de Aureliu Ciocoi, fost consilier al președintelui socialist prorus Igor Dodon pe problematici de politică externă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.