Aderarea României la UE. Uriașa dezinformare debitată de Anca Dragu, demontată de un consultant politic: NU Guvernul Năstase a deschis negocierile!


Aderarea României la UE. Uriașa dezinformare debitată de Anca Dragu, demontată de un consultant politic: NU Guvernul Năstase a deschis negocierile!

"Să ne amintim că cel mai performant Guvern care ne-a adus și ne-a deschis drumul către aderarea la UE a fost Guvernul de la începutul anilor 2000, Guvernul condus de Năstase", a declarat, spre stupefacția multora, președinta Senatului, Anca Paliu Dragu. 

Vedeți video de la minutul 10:10:



În acest context, consultantul politic George Rîpă a publicat o postare pe Facebook în care demontează, pe scurt, uriașa minciună pesedistoidă propagată astăzi de președinta Senatului, Anca Paliu Dragu, în realitate drumul României către aderarea la UE fiind deschis de guvernarea CDR. 

"Multă lume a acuzat, și pe bună dreptate, faptul că liderul PLUS consideră că guvernul Năstase este un model.  

Nimeni nu a observat însă că Anca Dragu promovează o minciună toxică pe care PSD a încercat să o impună în ultimii ani (și iată că a reușit), și anume că ei au deschis negocierile cu Uniunea Europeană.  

Un minim research și vedem așa:  

Decembrie 1999  

Consiliul European decide începerea negocierilor de aderare cu şase ţări candidate, printre care şi România. Întâlnirea a avut loc la Helsinki.  

Februarie 2000  

Se deschid oficial negocierile de aderare, în cadrul unei conferințe interguvernamentale România-UE.  

Premierii României în cele două momente erau Radu Vasile și Mugur Isărescu.  

Guvernul Năstase a depus jurământul în 28 decembrie 2000, deci aproape un an mai târziu", a scris George Rîpă pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.