Tăierea pensiilor speciale. Rareș Bogdan: "Eu mă voi bate ca promisiunile să fie respectate"


Tăierea pensiilor speciale. Rareș Bogdan: "Eu mă voi bate ca promisiunile să fie respectate"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat joi pentru DCNews, pe tema tăierii pensiilor speciale, că uneori a fost mai radical decât formațiunea politică din care face parte în privința ideii de reformă, dar se va bate în continuare pentru ca promisiunile din campanie să se și concretizeze. 

"Din totalul pensiilor speciale am reușit să eliminăm definitiv pensiile parlamentarilor. E un început. Noi am obținut pe data de 28 ianuarie a anului trecut, printr-un vot generat de PNL, votarea eliminării tuturor pensiilor speciale în Parlamentul României. După asta doamna Renate Weber, Avocat al Poporului, a considerat că există motive de neconstituționalitate, a atacat la CCR, iar Curtea după 5 luni de zile s-a exprimat și a decis că legea e neconstituțională. Practic a fost stopat tot demersul care mergea spre promulgare la președinte. Eu nu am înțeles de ce sunt motive de neconstituționalitate. 

Pot să vă spun ceva. Promisiunile electorale luate în fața alegătorilor trebuie respectate. Noi până la ora asta ar fi trebuit să facem niște lucruri cu care ne-am obligat în fața cetățenilor că le vom face. Unele lucruri sunt întârziate. Nu mă mai arunc să spun pentru că nu sunt singur. Dacă aș fi singur, aș ști ce aș face. Eu nu sunt în Executiv, nu sunt nici în Cameră sau Senat. Eu mă voi bate ca promisiunile, inclusiv 2 tururi de scrutin și profesioniști în funcții, nu clientela de partid, și multe altele, să fie respectate. Repet, sunt într-o echipă, nu sunt singur, și poate uneori eu fac pașii mai mari, sunt ceva mai radical sau poate vreau schimbări rapide. Consider că doar schimbând, reformând, modernizând, atrăgând investiții la nivelul României și sprijinind capitalul autohton privat vom reuși după această pandemie, altfel nu", a zis Rareș Bogdan. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.