Viceprimarul Capitalei acuză ASSMB că a cumpărat aparate de testare PCR care sunt nefolosite și stau în depozite. Șeful instituției e omul lui Firea și nu a fost schimbat de Nicușor Dan


Viceprimarul Capitalei acuză ASSMB că a cumpărat aparate de testare PCR care sunt nefolosite și stau în depozite. Șeful instituției e omul lui Firea și nu a fost schimbat de Nicușor Dan

Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei din partea USR PLUS, a acuzat conducerea Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) că a cumpărat în 2020 fără licitație aparate de testare PCR, pentru detectarea infectării cu covid, care sunt nefolosite și stau în depozitele spitalelor, scrie G4 Media.

„ASSMB a achiziţionat prin această procedură şi aparatură de tip real time PCR, atât de necesară diagnosticării precoce a infecţiei cu noul coronavirus. Aceste aparate nu sunt puse în funcţiune nici în ziua de azi şi stau pur şi simplu în depozitele spitalelor”, a spus Tomescu în ședință.

Întrebat de G4 Media.ro despre ce aparate PCR nefolosite e vorba, Horia Tomescu a spus că există cel puțin două astfel de cazuri, la Spitalul Colțea și Spitalul Colentina.

El a spus într-o intervenție video de la ședința Consiliului General că șefii ASSMB, instituția care gestionează 19 spitale din București, a cheltuit zeci de milioane de lei pentru achiziții fără licitație, dar și pentru creșterea organigramei cu 360 de persoane, dintre care 130 prin detașare în ultimii trei ani.

ASSMB este condusă de directorul general Vasile Apostol (foto), numit în funcție în mandatul Gabrielei Firea, pe care actualul Primar General, Nicușor Dan, a evitat să-l înlocuiască din funcție. Apostul este cel care i-a pus pe experții ASSMB să semneze contracte de confidențialitate pentru a evita apariția în presă a informațiilor legate de jaful de la Spitalul de copii „Dr. Victor Gomoiu”, ale cărui lucrări de reabilitare au fost supraevaluate. Afacerea a fot devoalată de fosta directoare juridică a ASSMB, Lavinia Coțofană. Șeful ASSMB a refuzat să răspundă acuzațiilor, spunând că este în concediu timp de două zile pentru a redacta un raport oficial în legătură cu criticile viceprimarului, a mai scris G4 Media.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.