Ioana Constantin: "Nu ne putem preface că protestele de azi-noapte nu au existat. Românii vor soluții coerente, eficiente, nu și mai multe restricții, măsuri incoerente"


Ioana Constantin: "Nu ne putem preface că protestele de azi-noapte nu au existat. Românii vor soluții coerente, eficiente, nu și mai multe restricții, măsuri incoerente"

Fostul secretar general adjunct al PMP, Ioana Constantin, a subliniat că protestele de azi-noapte împotriva noilor restricții impuse de autorități pe fondul crizei sanitare nu trebuie ignorate, în societatea românească existând o tensiune puternică, întrucât măsurile luate până acum au fost incoerente, aducând la pachet grave prejudicii angajatorilor și angajaților. 

"În ultimul an, s-au salvat vieți și s-au pierdut vieți. S-au închis afaceri, s-au pierdut locuri de muncă, sute de mii de copii nu au avut acces la educație,  iar medicii și toți cei din prima linie au fost eroi într-un sistem medical subfinanțat și jefuit. Azi, în societate, există tensiune puternică și nu poate fi ignorată. Nu ne putem preface că protestele de azi - noapte nu au existat. Sigur că sunt partide care au alimentat mincinos anumite idei, este un adevăr. Dar nu aceea e majoritatea, ci românii care au respectat în mare măsură restricțiile impuse de autorități un an întreg și care azi vor soluții coerente, eficiente, nu și mai multe restricții, măsuri incoerente. Pentru ei, pentru copiii lor, pentru afacerile lor, pentru locurile lor de muncă. Suplimentar, autoritățile locale ar trebui să înțeleagă că nemulțumirea este și despre ei, nu doar despre administrația centrală", a scris Ioana Constantin pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.