Tismăneanu șterge pe jos cu propunerea lui Iohannis de ambasador al României în SUA: "Atât el, cât și fratele său geamăn Alexandru au fost creați, inventați, născociți de infractorul Relu Fenechiu"


Tismăneanu șterge pe jos cu propunerea lui Iohannis de ambasador al României în SUA: "Atât el, cât și fratele său geamăn Alexandru au fost creați, inventați, născociți de infractorul Relu Fenechiu"

Politologul Vladimir Tismăneanu, profesor al Universității din Maryland, a subliniat joi pe Facebook că numirea lui Andrei Muraru ca ambasador al României la Washington nu servește interesul național al țării. Totodată, Tismăneanu a atras atenția că Muraru este creația infractorului Relu Fenechiu și nu este exclus ca, de altfel, și fostul pușcăriaș Dan Voiculescu să fie mulțumit de numirea acestuia în funcția de ambasador al României în SUA. 

CITIȚI ȘI: De necrezut. Klaus Iohannis își trimite consilierul controversat ambasador la Washington. Andrei Muraru este un personaj dubios, impostor dovedit și un apropiat al multiplului condamnat penal Relu Fenechiu

"MANKURTIZÁRE (de asemenea, mancurtizare) s. f. Amnezie, uitare provocată intenționat; supunere. Consilierul prezidențial Andrei Muraru și fratele său geamăn Alexandru au fost creați, inventați, născociți de infractorul Relu Fenechiu. Consilierul prezidențial Andrei Muraru este consecința directă a puciului parlamentar din vara anului 2012. Un puci la care actualul președinte al României a consimțit (mă exprim eufemistic). Consilierul prezidential Andrei Muraru a fost numit președinte executiv al IICCMER de către premierul uselist Victor Ponta. Scriu aceste rânduri a propos de biografia atent cosmetizată care bântuie prin presă a celui care, se pare, a fost ales de președintele Klaus Iohannis pentru a-i succede d-lui George Maior ca ambasador la Washington. Nu mai departe decât acum câteva zile dl Valeriu Nicolae scria în "Libertatea" despre gemenii fenechii. Să fiu eu singurul care a citit acel articol? Sunt multe, chiar foarte multe de spus. Dar nu voi face eu treaba jurnaliștilor români. Mă voi mulțumi, deocamdată, să-i sugerez domnului Iohannis numirea celuilalt geamăn într-un post influent la aceeași ambasadă. Afacerile se fac mai sigur în familie. În plus, identici fiind ca înfățișare, pot acționa la marea derută. Oricum, un nou succes al "Observatorului Cultural" și implicit, al firmei "Mușat și Asociații". Asemeni secretarei de stat de la Cultură, Iulia Popovici, Andrei Muraru este unul dintre colaboratorii de vază ai oficiosului Ministerului Corectitudinii Politice. Este impresionant cum știe dl Iohannis să-și recompenseze amicii și amicele. Un atol de gratitudine într-un ocean al nerecunoștinței. Indiferent cum privim lucrurile, este o numire strict politică dictată de logica de tipul donnant-donnant. Ce i-a dat și îi dă dl Iohannis lui Andrei Muraru e vizibil, documentabil, fără echivoc. Ce i-a dat și îi dă Andrei Muraru d-lui Iohannis e mult mai putin clar și documentabil.  

Undeva, bănuiesc, Felix își freacă satisfăcut mâinile. În fine, avem ambasadorul GRIVCO la Washington. Domnule președinte Iohannis, îngăduiți-mi să vă spun direct, cu deplin respect și cu deplina politețe: Numirea lui Andrei Muraru ca ambasador la Washington nu servește interesul național al României. Este o gafă care o depășește pe cea a numirii lui Dan Mihalache la Londra. Am renunțat la cetățenia romana în timpul totalitarismului comunist. Am redobândit-o în 2010. Sunt mândru de ea, dar mi-e teamă, domnule președinte, că se apropie momentul celei de-a doua renunțări. Sunteți un om încăpățânat, domnule Iohannis. Și eu. Vorba Dvs, ghinion. Rămâne de văzut pentru cine...", a scris Tismăneanu pe Facebook. 

În anul 2015, politologul Vladimir Tismăneanu îi cerea președintelui Klaus Iohannis schimbarea urgentă din funcția de consilier prezidențial a lui Andrei Muraru. Reacția profesorului universitar a venit în urma declarației lui Klaus Iohannis de la acea vreme potrivit căreia justiția ar risca să devină o supraputere în stat, afirmații aplaudate cu celeritate de tătucul politic al noului ambasador al României în SUA și anume infractorul Relu Fenechiu.

"Declaratia presedintelul Klaus Iohannis despre justitie care, pasămite, ar risca să devină „o supraputere in stat” (retorica antenisto-voiculesciană e acolo, inconfundabilă) a provocat numeroase reacții critice, dar si unele de caldă prețuire. Intre acestea, aceea, exultantă, a baronului penelist de Iasi, primul patron politic al actualului consilier prezidențial Andrei Muraru, fostul ministru, infractorul dovedit si condamnat, actualul deținut Relu Fenechiu. 

Am fost pus la stalpul infamiei cand, ca o ironie  benignă, dar una ingrijorată, vorbeam despre “un Relu Fenechiu cu nume german”. Ei bine, acum avem reacția lui Relu Fenechiu insusi care se recunoaste, de după gratii,  in spusele presedintelui țarii. Astept cu maxim interes să aflu ce vor spune SRS, Felix, Năstase, Copos, Becali si toti ceilalți. Poate vor semna o declaratie comună de sprijin pentru dl Iohannis… (...)

Există de-acum suficiente date pentru o schimbare urgentă de consilieri (fenechistul Muraru, fesenisto-pesedisto-uselistul Dan Mihalache). Dar si pentru niste precizări publice, nu despre napolitane, Coca Cola, fotolii, covoare si perdele, ci despre semnificatiile unor declaratii alarmante pentru cei care iau in serios institutiile statului de drept", scria Vladimir Tismăneanu în cadrul publicației evz

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, aflat în pușcărie la acea vreme, îl lăuda pe blogul său pe presedintele Klaus Iohannis, mai precis în anul 2015, pentru discursul susținut în fața Consiliului Superior al Magistraturii. Într-o scrisoare deschisă adresată lui Iohannis, Fenechiu spunea că a văzut "cu speranță" faptul că președintele României a vorbit, în discursul său, despre aspecte care au făcut ca Justiția să devină o "supraputere" în stat.

"Am văzut, domnule președinte, cu speranță, și faptul ca ați atras atenția asupra unor aspecte care nu au fost niciodată puse în discuție de fostul președinte și care au făcut, asa cum ați afirmat că nu trebuie să se întâmple, ca Justiția să devină o 'supraputere' în stat", a transmis Relu Fenechiu. (sursa: Hotnews

Sursa foto Fenechiu: BZI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.