UPDATE Deputatul PNL care a votat anti-VV găsește noi scuze: "La noi în Munții Apuseni toate-s mai greoi de realizat, intră internetul mai greu"


UPDATE Deputatul PNL care a votat anti-VV găsește noi scuze: "La noi în Munții Apuseni toate-s mai greoi de realizat, intră internetul mai greu"

UPDATE

Deputatul PNL Cornel Olar a intervenit în emisiunea "Bună România" de la B1TV pentru a se scuza din nou în legătură cu votul dat astăzi în Parlament în favoarea moțiunii simple ce a fost inițiată de PSD contra ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Olar a dat vina din nou pe conexiunea la internet, spunând că se afla în Munții Apuseni, loc unde "toate-s mai greoi de realizat". 

Cornel Olar: Să știți că a fost o eroare. Eu nu am fost prezent fizic. Am votat pe tabletă. A fost o eroare pentru că la noi în Munții Apuseni toate-s mai greoi de realizat, intră internetul mai greu. Toate merg mai greu la noi în Apuseni să știți. 

Răzvan Zamfir: De ce? Aveți acolo conducere liberală. 

Cornel Olar: Nu de asta. Zona noastră geografică nu ne permite să avem și internet la fiecare casă sau zonă. În Țara Moților eram. Este internet în Țara Moților, dar se conectează mai greu. 

Radu Buzăianu: Din moment ce ați votat v-ați conectat la internet. 

Răzvan Zamfir: Poate era mai bine nici să nu meargă conexiunea, căci ați votat greșit. Cum anume a fost influențat votul de internet? 

Cornel Olar: Nu am votat intenționat. 

Radu Buzăianu: Deci vă place Voiculescu până la urmă? 

Cornel Olar: Eu votez cum votează... E o disciplină în politică. Trebuie să o respectăm. 

Răzvan Zamfir: Deci până la urmă nu sunteți împotriva domnului Voiculescu.

Cornel Olar: Nu. nu sunt împotriva.

Răzvan Zamfir: Viteza internetului nu are nicio legătură cu modul în care se votează. Au mai fost și alți parlamentari din zona dvs. geografică. Nu s-a plâns niciunul.

Cornel Olar: Nu cred că mai sunt și alți parlamentari din Munții Apuseni, pe Arieș. Sunt singurul. 

Răzvan Zamfir: Erați chiar pe vârful muntelui?

Cornel Olar: Da. Chiar acolo eram. Eram într-o zonă izolată și prinde mai greu. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Camera Deputaților a respins miercuri moțiunea simplă inițiată de 109 deputați pesediști împotriva ministrului Sănătății Vlad Voiculescu. Au fost 140 de voturi "pentru", 161 "contra", o abținere, iar doi deputați nu au votat. S-a înregistrat și un vot din partea PNL în favoarea moțiunii simple, al deputatului Cornel Olar. Într-o declarație pentru news.ro, Cornel Olar a precizat că a votat din greșeală împotriva lui Vlad Voiculescu. 

"A fost o greşeală. Am votat pe tabletă şi a fost o greşeală. Nu am apăsat pe buton şi foarte greu am accesat pentru că sunt într-o zonă fără semnal şi foarte greu mă conectez la Camera Deputaţilor. Am tot dat şi nu îmi apărea imaginea şi la vot, din greşeală am votat, dar nu intenţionat", a zis Cornel Olar. 

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan declara luni, la Digi 24, că nu crede că moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, va fi votată de vreun parlamentar liberal, însă a avertizat că, în cazul în care s-ar întâmpla așa ceva, va cere excluderea din partid a acelei persoane.

"În calitate de prim-vicepreședinte al PNL vă spun că, dacă se va întâmpla acest lucru, voi cere excluderea din partid a parlamentarului respectiv. Atunci când funcționezi într-o coaliție, atunci când împărtășești niște valori și atunci când vrei cu adevărat să schimbi România în bine şi să o modernizezi nu e loc de războaie personale şi de supărări personale. Faci parte dintr-un partid politic, eşti membru al unui grup parlamentar care are 143 de oameni, la Senat şi la Cameră, nu vii să te joci cu aşa ceva", a precizat liberalul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.