Valeriu Nicolae, teorie zguduitoare: Ministerul Sănătății este condus și astăzi de PSD prin trei personaje-cheie


Valeriu Nicolae, teorie zguduitoare: Ministerul Sănătății este condus și astăzi de PSD prin trei personaje-cheie

Activistul civic Valeriu Nicolae este de părere că USRPLUS doar se iluzionează că se află la butoanele instituțiilor care le-au fost repartizate în cadrul coaliției de guvernare, în realitate multe dintre acestea fiind controlate, în continuare, de PSD prin oameni aflați în posturi cheie.  

Una dintre instituții ar fi chiar Ministerul Sănătății, aflat, zilele acestea, sub un adevărat asalt din partea partidului care a condus Sănătatea în ultimii ani și unde se regăsesc, în funcții importante, Georgeta Bumbac, directoare generală la Direcția buget și contabilitate, Dănuț Popa, secretar general adjunct în minister, și Gabriela Angheloiu, șefă la Centrul de Resurse Umane în Sănătatea Publică, potrivit dezvăluirilor lui Valeriu Nicolae preluate de cotidianul Libertatea.

„Am scris în Libertatea despre controlul pe care îl are PSD, legăturile cu minunatul sector 4 și colegiile de securitate cele noi și vechi și ministerul sănătății. Despre iluzia că miniștrii USRPLUS conduc ministerele lor.  

Dănuț Popa este secretar general adjunct la Ministerul Sănătății. În studenție a fost turnător la Securitate, potrivit avizului CNSAS. Mai clar, din anul II de facultate, adică din 1982. A fost medic pentru 4 ani și apoi manager de policlinică stomatologică la Pitești, în timp ce făcea și stomatologia la Iași, la o bombă de facultate privată. Cursuri la zi, la peste 14 ore de condus dus-întors față de locul unde muncea cu normă întreagă. 

Se certifică și în medicină sportivă, și în management sportiv. În 2007-2008 este deja secretar general al federației de tir sportiv, așa că, preventiv, face și cursurile de înalt funcționar public, că nu se știe niciodată.  

Ocazia apare odată cu revenirea PSD-ului la putere, când omul devine pentru câteva zile funcționar public la Evidența Populației la Pitești, pentru a putea fi numit secretar general adjunct la Ministerul Tineretului și Sporturilor, așa mârlănește, specific PSD-ului. 

În numai doi ani, salariul lui se va dubla, apoi se va dubla din nou. Domnul Popa, turnătorul priceput la tir, medicină și stomatologie, va ajunge să câștige în 2017, numai de la stat, 230.630 de lei pe an sau 19.219 lei pe lună, cu peste 4.000 mai mult decât președintele României. 

Georgeta Bumbac, directoare generală la Direcția buget și contabilitate, Dănuț Popa, secretar general adjunct în minister, și Gabriela Angheloiu, șefă la Centrul de Resurse Umane în Sănătatea Publică, sunt trei oameni promovați pe timpul PSD care se află în continuare în posturi importante la Ministerul Sănătății. Concedierea lor este aproape imposibilă în condițiile în care USR PLUS are foarte puțină experiență pe partea de resurse umane și funcționari publici”, arată Valeriu Nicolae într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Despre Georgeta Bumbac (foto sus), fina pesedistului Felix Stroe ( (din gașca mafioților constănțeni Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu),, cea care ajunsese în vremea mandatului lui Victor Costache cel mai puternic funcționar din MS, Podul a scris pe larg AICI.

Fostă secretară prin Primăria Sectorului 4 și absolventă de Drept la particulară, Gabriela Angheloiu (foto jos) a fost angajată în mai multe rânduri la Ministerul Sănătății, inclusiv pe postul de consilier ministerial, a lucrat la ANSVSA, dar și la Farmavet, societate controlată de Sorin Stănescu, nașul lui Dragnea jr. Un raport al Corpului de Control al ministrului Sănătății o incrimina în 2015 pe Angheloiu pentru că nu ar fi declarat faptul că este acționar la o firmă și nici calitatea de membru în Consilul de Administrație al Spitalului Județean Teleorman. Numele său a fost conectat și cu scandalul falsului medic italian Matteo Politi, care realiza operații estetice, semnătura lui Angheloiu fiind găsită pe documentul în baza căruia imposturul primise parafă de medic. Pesedista a susținut ulterior că nu ea este cea care a semnat documentul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.