CAPCANA uriașă în care a căzut Maia Sandu: provocarea alegerilor anticipate, doar o MINCIUNĂ. RUSIA își impune premier și guvern


CAPCANA uriașă în care a căzut Maia Sandu: provocarea alegerilor anticipate, doar o MINCIUNĂ. RUSIA își impune premier și guvern

Diplomatul, constituționalistul și profesorul Radu Carp explică, pe Facebook, în ce constă capcana uriașă în care a căzut președintele R. Moldova, Maia Sandu, care acum nu mai poate forța alegerile anticipate și, potrivit unei hotărâri mai vechi a CCM, nu are nici pârhghii pentru a respinge numirea unui premier propus de o majoritate parlamentară – amintim că majoritatea rusofilă și românofobă din Legislativul de la Chișinău, coordonată de Igor Dodon și Ilan Șor, cozile de topor ale Moscovei, au nominalizat deja un premier. 

Vă prezentăm semnalul de alarmă tras de Radu Carp: 

”Capcana uriașă în care a căzut Maia Sandu!

A vrut alegeri anticipate? A vrut.

Au vrut și celelalte partide din Parlament, în afară de PAS? Așa au declarat, altfel au acționat.

Primul pas al alegerilor anticipate a fost bine executat: respingerea doamnei Gavrilița.

Numai ca CCM a emis mai demult o decizie potrivit căreia dacă există o majoritate în Parlament, președintele trebuie să numească premier din acea majoritate.

Trădare și surpriză. PSRM și Partidul Sor anunță formarea unei noi majorități și nominalizarea doamnei Durleșteanu ca premier.

O va desemna Maia Sandu pe Mariana Durleșteanu pentru funcția de premier? 

Teoretic, nu o poate respinge. 

Alegerile anticipate s-au dovedit a fi o uriașă capcană”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.