Parlament cu iz mafiot. Deputatul bătăuș din AUR, care ar fi agresat și o doctoriță, a ajuns președinte al Comisiei de Constituționalitate


Parlament cu iz mafiot. Deputatul bătăuș din AUR, care ar fi agresat și o doctoriță, a ajuns președinte al Comisiei de Constituționalitate

În prima zi de sesiune ordinară în Parlament, a fost înființată Comisia de Constituționalitate, atât la nivelul Camerei Deputaților, cât și la nivelul Senatului. Comisia de la Camera Deputaților va fi condusă de Ringo Dămureanu (AUR), în timp ce președintele Comisiei de Constituționalitate din Senat va fi Ion Cristinel Rujan (PSD), potrivit unor surse MainNews.ro. Noua comisie va avea ca scop să pună în acord cu Constituția toate proiectele legislative adoptate în legislatura 2016-2020 și care au fost declarate, ulterior, neconstituționale de CCR. Șefia Comisiei de Constituționalitate a revenit AUR la negocierile din decembrie, când s-au constituit structurile parlamentare.

Liderul AUR Dolj Ringo Dămureanu a avut cazier, primind o amendă penală pentru "lovire". Detalii despre incident apar într-un dosar cu obiectul "reabilitare judecătorească" depus de Dămureanu în 2018, la Judecătoria Craiova. În acțiune, acesta cerea să i se șteargă din cazier o condamnare la o amendă penală de 1 milion de lei vechi primită în noiembrie 2000 de la aceeași instanță, decizia rămânând definitivă, la Tribunalul Dolj, în iunie 2001. În sentința din dosarul de reabilitare se arată că infracțiunea comisă de Dămureanu a fost "pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 180 alin. 2  C.p. de la 1969", adică lovirea. Judecătorii au admis cererea de reabilitare a lui Dămureanu pe motiv că "s-a împlinit termenul de prescripție a executării acesteia". (sursa: B1)

Contactat de G4Media, Ringo Dămureanu a spus: "Nu îmi mai aduc aminte… Eram copil… Nu am plătit nicio amendă. De dosarul de reabilitare s-a ocupat un prieten. Dacă presa știe mai bine, să caute".

Dămureanu a mai fost implicat într-un caz similar. Conform gds.ro, o doctoriță din Craiova a susținut că a fost agresată şi insultată de Dămureanu, preşedinte al Sindicatului Administraţiei Publice „Forţa Legii“ la acea vreme, din cauză că a dorit să se retragă din sindicat.

Mioara Boară, medic în cadrul Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Craiova, a spus că a fost lovită de preşedintele Sindicatului Administraţiei Publice „Forţa Legii“, Ringo Dămureanu. Incidentul s-ar fi întâmplat pe 28 mai 2010, chiar în sediul sindicatului, situat pe strada Constantin Lecca din Craiova. Acolo, Mioara Boară mersese împreună cu două colege să-şi depună cererea de retragere din sindicat.

Incidentul dintre medicul Mioara Boară şi liderul de sindicat Ringo Dămureanu ar fi început pe 27 mai, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Craiova. Cearta a pornit de la problemele de ordine interioară ale organizaţiei sindicale, ocazie cu care Dămureanu i-ar fi adus o serie de injurii medicului Mioara Boară.

"După ce s-a încheiat şedinţa, a venit la mine şi mi-a zis că nu mă credea aşa de ipocrită şi ţaţă. Mai mult, a şi luat o coală de hârtie şi a scris pe ea «Ipocrită», apoi a semnat-o. A spus că aceasta este părerea lui despre mine: că sunt cârtiţă şi isterică, iar când l-am întrebat de ce îmi spune aşa, a răspuns că sunt cuvinte care se regăsesc în dicţionar", a afirmat Mioara Boară.

A doua zi, conflictul ar fi căpătat accente violente, după cum a susţinut medicul. 

"După incidentul din 27 mai, am mers la sediul sindicatului să-mi depun cererea de retragere. Eram împreună cu alte două colege. Când m-a văzut, Ringo Dămureanu a început să mă apostrofeze: «Vă felicit, doamnă, că aţi reuşit să destabilizaţi gruparea sindicală», continuând cu diverse jigniri. Când să ies din biroul acestuia, mi-a aplicat un cot în braţ cu atâta putere încât era să cad peste birou. Colegele mele erau la uşă şi au văzut totul", a povestit Mioara Boară.

Cele întâmplate sunt confirmate şi de colegele medicului acuzator, care spun că au asistat la toate discuţiile şi chiar au văzut pe fereastră cum Dămureanu a lovit-o. 

"Eu cu o colegă am mers împreună cu doamna doctor să depunem cererile de retragere. De cum ne-a văzut, Ringo Dămureanu a început să vorbească urât, mai ales cu doamna doctor, pentru că se certaseră şi cu o zi înainte. Am lăsat cererile şi am ieşit, iar doamna doctor a rămas în sediul sindicatului pentru a lua număr de înregistrare şi copii după cererile noastre. Undeva, în spate, este o bancă şi am mers acolo. Ne-a atras atenţia că la un moment dat discutau în contradictoriu şi am văzut cum Dămureanu a lovit-o, pentru că era fereastra deschisă. Ne-am şi dus acolo. A venit şi poliţia. Incidentul a mai fost văzut de secretara lui Dămureanu şi de o femeie care spunea că rămăsese fără serviciu şi acesta îi promisese că o ajută să se angajeze. Dar acestea în nici un caz nu vor recunoaşte", a zis Claudia Bedir, colega Mioarei Boară.

După lovitura primită, femeia s-a ales cu braţul înnegrit şi un certificat de la Institutul de Medicină Legală, care atesta că necesită patru-cinci zile de îngrijiri medicale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.