Rareș Bogdan a anunțat luna în care se va organiza Congresul PNL. Ce spune liderul liberal despre o eventuală candidatură


Rareș Bogdan a anunțat luna în care se va organiza Congresul PNL. Ce spune liderul liberal despre o eventuală candidatură

După interviul care a declanșat războiul în PNL, prim-vicepreședintele formațiunii politice, Rareș Bogdan, a precizat joi la Digi24 că nu ia în calcul să candideze la Congresul partidului ce ar urma să se desfășoare cel mai probabil în septembrie. 

"Nu se pune problema unei candidaturi. Congresul e abia în septembrie, repet, nu este vorba despre mine. Eu mă simt foarte bine aici. Așa că pot să sprijin pe oricine, important este să nu existe derapaje de la democrația internă", a declarat europarlamentarul.

De asemenea, prim-vicepreședintele PNL a menționat că declarațiile dure la adresa lui Ludovic Orban au fost "o analiză" și că a vrut să se asigure că în PNL nu vor mai exista "derapaje democratice".

"Nu îmi pare rău deloc de ce am spus. A fost o analiză. Cred că în toată emsiunea aceea dacă regret ceva, regret strict exprimarea. Nu mă caracterizează. Eu cred că democrația funcțională este garanția că nu vor exista derapaje în situația românească", a completat liderul liberal.

Pe final, Rareș Bogdan a atras atenția că președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat în disputa din PNL. 

"Spre deosebire de fostul președinte Traian Băsescu, președintele Klaus Iohannis nu procedează în acest fel. Președintele ne roagă un singur lucru: guvernați bine, modernizați România. Nu îl interesează că eu cu Ludovic ne mai șarjăm", a conchis liberalul. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.