TVR, un nou derapaj incalificabil: propaganda anti-SUA și pro-China a unui colaborator Sputnik, aprobată fără de tăgadă de realizatorul unei emisiuni


TVR, un nou derapaj incalificabil: propaganda anti-SUA și pro-China a unui colaborator Sputnik, aprobată fără de tăgadă de realizatorul unei emisiuni

Jurnalistul Dorelian Bellu a semnalat un alt episod în care TVR a făcut propagandă anti-occidentală, antidemocratică. Concret, TVR a difuzat miercuri seară, cu prilejul ceremoniei de învestitură a democratului Joe Biden în funcția de președinte al SUA, comentariul unui așa-zis jurnalist american, Max Blumenthal, care este colaborator al agenției oficiale de propagandă a Kremlinului, Sputnik, și invitat frecvent în emisiunile Russia Today. Printre altele, Max Blumenthal, în comentariul preluat de TVR, a condamnat "războiul rece" pornit împotriva Chinei de administrația "ultracapitalistă" a SUA. Mai mult, comentariul lui Blumenthal a fost aprobat fără tăgadă de către realizatorul emisiunii, Claudiu Lucaci. 

"La TVR1, politica externă a SUA din ultimii ani este comentată într-un material înregistrat de Max Blumenthal, colaborator consacrat al Sputnik, invitat frecvent în emisiunile RT (Russia Today) şi comentator printre altele la publicaţia libaneză Al Akhbar, despre care se ştie că reprezintă vocea Hezbollahului.

Comentariile lui Blumenthal fac parte dintr-un interviu mai amplu pe care l-a acordat postului CGTN, televiziune de propagandă a Partidului Comunist Chinez.

În prezent, Blumenthal deţine şi conduce site-ul anticapitalist The Gray Zone, unde sunt bagatelizate crimele în masă ale Beijingului împotriva uigurilor, sunt trâmbiţate mesajele regimului dictatorial al lui Maduro - inclusiv cu reportaje pe care le face personal prin care vrea să demonstreze bunăstarea alimentară din Venezuela -, Iranul este prezentat ca victimă a Israelului şi Statelor Unite, se arată că "ţările nealiniate se unesc pentru a se opune tiraniei dolarului" sau se susţine că SUA sprijină al-Qaeda.

În comentariul preluat de TVR, Blumenthal condamnă "războiul rece" pornit împotriva Chinei de administraţia "ultracapitalistă" a SUA.

Printre acţiunile lui Trump considerate negative este şi ieşirea din tratatul nuclear cu Iranul.

Cine de la știrile TVR consideră că este normal să difuzeze opiniile unui astfel de personaj, decupate dintr-un interviu acordat postului de propagandă al unui regim cvasitotalitar?

Din studio, căpuşa Claudiu Lucaci trage concluzia: Biden va trebui să reechlibreze politica externă americană...", a scris Dorelian Bellu pe Facebook. 

Vedeți video: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.