Rareș Bogdan vine cu precizări despre interviul care a scindat PNL: "E un singur lucru pe care îl regret"


Rareș Bogdan vine cu precizări despre interviul care a scindat PNL: "E un singur lucru pe care îl regret"

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat miercuri la DigiFM că regretă una dintre expresiile folosite în interviul care a declanșat public războiul în PNL. De asemenea, liderul liberal a precizat că este tardiv ca Ludovic Orban să își dea demisia acum din funcția de președinte al PNL, întrucât ar fi trebuit să o facă după eșecul de la alegerile parlamentare. 

CITIȚI ȘI: Rareș Bogdan avertizează că Florin Cîțu e sabotat chiar din interiorul PNL. Liderul liberal îl compară pe Ludovic Orban cu Dragnea

Rareș Bogdan: Este o exprimare la care trebuia să găsesc niște sinonime. Am folosit la un moment dat o exprimare care nu mă caracterizează și ar fi trebuit să găsesc o alta legată de "i s-a umflat capul". Nu e caracteristică limbajului meu. E singurul lucru din interviu pe care îl regret. Nu am vorbit încă cu Ludovic, dar o să vorbesc. Nu am nimic cu el ca persoană. Am spus ce am avut de spus într-un interviu care am văzut că a creat mare vâlvă. Am vrut să fie un interviu analiză, nu un interviu atac. S-a scos din el doar faptul că liderul partidului ar trebui să plece, eu am spus că ar fi trebuit după alegerile pierdute. Acum e tardiv, acum ne pregătim de congres. Și mai important decât asta, cu tot respectul pentru instituția la care lucrați și pentru dumneavoastră și ascultători, voi vorbi despre ce avem de făcut. Sigur, trebuia o analiză foarte serioasă a alegerilor, a cauzelor care au dus la pierderea alegerilor, dar acum va trebui să ne concentrăm pe guvernare și să stăm în spatele premierului, pentru a încerca să pornim o guvernare fructuoasă pentru România, care să modernizeze această țara.

Totodată, Rareș Bogdan a menționat că președintele Klaus Iohannis nu se implică activ în viața de partid a PNL, fiind diferit de tipologia pe care o avea Traian Băsescu în raportarea față de PDL. 

Rareș Bogdan: Președintele are un dialog instituțional. Am văzut că e „tătucul”, e prezentat în presă că ar fi deasupra partidului. E complet diferit de Băsescu. Am fost obișnuiți cu Băsescu care se implică în actele decizionale ale PD, PDL. Iohannis nu face asta. Stă în litera și spiritul Constituției. Sigur că observă, uneori e îngrijorat, uneori încântat, dar nu vine să se implice, să spună el sau el. Tot ce dorește e să ne implicăm serios în actul guvernării, să nu eșuăm și să nu-i creăm probleme lui Cîțu, pentru că trebuie sprijinit. A fost validat. Nu trebuie lăsat între scaune, trebuie ajutat să pornim reformele.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.