Ceaușeasca și Dăncilă, adevărate genii pe lângă parlamentarii AUR de Vaslui. Raisa Enachi și Andrei Busuioc sunt incapabili să scrie corect în limba maternă a lui Simion și Șoșoacă. Greșelile de corijenți ale celor doi în texte publice


Ceaușeasca și Dăncilă, adevărate genii pe lângă parlamentarii AUR de Vaslui. Raisa Enachi și Andrei Busuioc sunt incapabili să scrie corect în limba maternă a lui Simion și Șoșoacă. Greșelile de corijenți ale celor doi în texte publice

În județul Vaslui, AUR a fost la alegerile parlamentare din 6 decembrie a treia formațiune în preferințele electoratului, devansând chiar și USR PLUS, astfel că Raisa Enachi a ajuns deputată, iar Andrei Busuioc senator. Ambii sunt originari din Republica Moldova și nu este prea clar cu ce s-au ocupat pe teritoriul României în ultimii ani, demonstrând, în plus, și o cunoaștere lamentabilă a limbii române care aproape ți se pare că roșește jenată când este masacrată de cei doi aleși prin postări publice. 

Deputata Enachi a încercat să șteargă urmele necunoașterii renunțând la contul personal, unde publicația Vaslui Azi îi depistase recent ditamai enormitatea („La cele 21 Comisii sau mai adăugat încă 3, care rees din cele existente”), pentru o pagină publică de politiciană unde singurul text postat este scris corect, cel mai probabil de un angajat.  

 

 

Colegul Busuioc de la Senat are însă postări de analfabet la zi în care combate campania de vaccinare a guvernului, pledează pentru educație, îl slăvește pe șeful Simion sau face glumițe antisemite.  

 

 

 

 

Absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității de Stat Moldova, Raisa Enachi a lucrat până să se aleagă deputată, așa cum precizează în declarația de avere de pe siteul Camerei Deputaților, pentru o firmă de construcții din județul Ilfov, unde a câștigat doar 1700 lei pe lună, mai mult totuși decât copreședintele AUR George Simion care a muncit, în 2020, pe 1200 lei. 

Declarația de avere a lui Busuioc nu apărea la ora redactării acestui material pe siteul Senatului.  
 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.