Ministrul Economiei pregătește destructurarea cuiburilor de bugetari de lux: "Sunt oameni foarte cunoscuți unii dintre ei și niște rețele foarte puternice"


Ministrul Economiei pregătește destructurarea cuiburilor de bugetari de lux: "Sunt oameni foarte cunoscuți unii dintre ei și niște rețele foarte puternice"

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a anunțat miercuri, într-un interviu acordat RFI, că va declanșa un amplu proces de destructurare a sinecurilor și companiilor de stat căpușate de clientela de partid, întrucât vorbim despre "găuri negre finanțate perpetuu din banii contribuabililor".

"Sunt sute de astfel de cazuri, de agenții și de companii care există în România, despre care nu știe nimeni, care sunt pure sinecuri politice și care în general au fost folosite pentru salarizarea activului de partid și alte lucruri asemenea și a da posturi importante unor oameni care au fost influenți dintr-un motiv sau altul politic. Lucrul acesta este inacceptabil și nu se va întâmpla cât sunt eu aici. O să fac public totul și vom face exact ce am promis în campanie și ce am făcut în ultimii patru ani, o transparență totală cu toate aceste lucruri. Un stat sănătos nu are sute de agenții și sute de companii de stat, mai ales care sunt găuri negre și care sunt finanțate perpetuu din banii contribuabililor", a precizat ministrul Economiei. 

De asemenea, Năsui a precizat că bugetarii plasați în respectivele companii de stat nu dau randament la muncă, singurul lor interes fiind cel de a primi salariile substanțiale. 

"Acum depinde ce face compania sau agenția. Dacă sunt oameni care muncesc și care fac lucruri bune, pot să se integreze în alte structuri ale statului, unde e nevoie de ei, că în momentul acesta de exemplu e nevoie de oameni pe scheme de ajutor de stat. Dar să știți că oamenii care sunt acolo pe salariile exorbitante și oamenii care sunt în astfel de sinecuri nu se stresează prea mult cu munca, sunt acolo strict pentru a lua salariul și alt motiv nu pare că au", a mai zis Năsui. 

Mai mult, ministrul Economiei a subliniat că va da afară clientela din sistem indiferent de culoarea ei politică. 

"Nu mă interesează, pot fi puși de USR, de PNL, de PSD, corupția și genul acesta de bătaie de joc la adresa banului public, nu mă interesează culoarea din spatele căreia se întâmplă. Bine, USR nu are cum să aibă, că suntem prima oară la guvernare, dar nu voi accepta lucrul acesta de la nici un partid, nu mă interesează de la cine sunt", a adăugat ministrul Economiei. 

Pe final, Claudiu Năsui a menționat faptul că va rezolva problemele enunțate mai sus chiar dacă acei bugetari de lux fac parte din rețele foarte puternice, care au în spate personaje extrem de influente. 

"Toate sursele de corupție și toate lucrurile pe care le voi găsi veți vedea că le voi rezolva și ca urmare a lor, probabil că aceste grupuri, pentru că nu vorbim despre oameni care nu sunt influenți politic, sunt oameni care au și trusturi media în spate, sunt oameni foarte cunoscuți unii dintre ei și niște rețele foarte puternice, veți vedea că voi fi atacat din motivul acesta, dar nu mă interesează, îmi voi face mandatul până la capăt și voi duce la bun sfârșit această misiune", a conchis Claudiu Năsui. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.