S-a terminat campania, iar PSD revine la vechile metehne. Abrogarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, blocată de pesediști în Parlament


S-a terminat campania, iar PSD revine la vechile metehne. Abrogarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, blocată de pesediști în Parlament

S-a încheiat campania electorală, iar PSD a revenit, așa cum era de așteptat, la vechile metehne prin care apără prin tot soiul de tertipuri privilegiații sistemului. Concret, marți, 15 decembrie, PSD a blocat prin absenteism introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților a proiectului de lege al USR care prevede ca aleșii locali să nu beneficieze de pensii speciale, privilegii ce ar urma să intre în vigoare de la data de 1 ianuarie 2021. 

Pe de altă parte, USR a anunțat că una dintre primele măsuri ale viitorului Guvern constituit dintr-un bloc de forțe politice anti-PSD va fi adoptarea unei OUG de abrogare a pensiilor speciale ale aleșilor locali. 

"PSD a blocat, încă o dată, proiectul USR de modificare a Codului administrativ în sensul abrogării pensiilor speciale pentru actualii și foștii aleși locali!

Deputații PSD au lipsit astăzi de la ședința Comisiei pentru administrație, de aceea proiectul USR nu a primit raport și, prin urmare, nu a fost supus dezbaterii și votului plenului Camerei Deputaților.

Aceeași strategie a fost adoptată și acum trei săptămâni, pentru că PSD are tot interesul ca proiectul USR să nu intre în vigoare și, ca atare, zeci de mii de foști și actuali primari și șefi de CJ-uri, precum și adjuncții lor, să îngroașe de la 1 ianuarie 2021 rândurile pensionarilor speciali.

Alianța USR PLUS nu va permite, însă, acest lucru! Dacă proiectul nostru de lege nu va fi adoptat în timp util de noul Parlament, printre primele măsuri ale noului Guvern se va număra emiterea unei ordonanțe de urgență de abrogare a pensiilor speciale ale aleșilor locali.

Această nouă sfidare grosolană la adresa românilor care primesc pensia proporțional cu cât au contribuit nu trebuie permisă!", a comunicat USR.

Absenteismul PSD, prin care a fost blocat proiectul de lege al USR, a venit în completarea deciziei CCR de astăzi conform căreia impozitarea pensiilor speciale, în forma adoptată în Parlament, este neconstituțională. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.