EXCLUSIV. Avocata Șoșoacă, afiliată la tabăra pro-PSD. Cum a fost propulsată candidata AUR în spațiul public de o vedetă TVR măritată cu un fost deputat PSD. Osanale bolnave: „Excelent profesionist, un om de caracter, cu o cultura generală solidă, mamă a doi copii, soție devotată”


EXCLUSIV. Avocata Șoșoacă, afiliată la tabăra pro-PSD. Cum a fost propulsată candidata AUR în spațiul public de o vedetă TVR măritată cu un fost deputat PSD. Osanale bolnave: „Excelent profesionist, un om de caracter, cu o cultura generală solidă, mamă a doi copii, soție devotată”

Una dintre cele mai longevive pupincuriste de la televiziunea publică, realizatoarea și producătoarea TVR Marina Almășan, măritată până de curând cu fostul deputat PSD Victor Socaciu, semna, la începutul lunii iulie, în paginile revistei pe care o coordonează, un interviu-fluviu cu o ilustră necunoscută despre care vorbea în termeni bizar de elogioși: Diana Iovanovici-Șoșoacă.  

Avocata - cunoscută astăzi în spațiu drept candidată a dubiosului partid AUR și cea mai stridentă voce a taberei conspiraționiste care se opune, printre altele, purtării de măști sanitare - era pe atunci doar o prezență neremarcată de nimeni prin Piața Victoriei, unde aveau loc, din când în când, proteste ale negaționiștilor putinisto-pesediști gen Oana Lovin, Dan MV Chitic sau Pompiliu Diplan.

Interviul pentru femeide10.ro a fost publicat fix când Șoșoacă avea mare nevoie de o validare profesională (și familială, avocata fiind fiica unei ginecoloage extravagante, cu ceva notorietate profesională, dar și lider de organizație „înalt spiritual-esoterică” - dr. Alice Florescu Bleotu), depistabilă la o eventuală căutare pe Google în cazul în care vreunui curios îi venea ideea să se întrebe cine e și ce o recomandă. Poate fi o coincidență, dar poate fi și o tehnică securistă de introducere a unei noi figuri politice în spațiul public.  

Mai degrabă advertorial decât interviu de presă, materialul uriaș realizat de Marian Almășan este presărat cu numeroase exagerări laudative, osanale grețoase de care până și avocata Șoșoacă se jenează la un moment dat, respingând titulatura de „avocat strălucit” cu care o perie interlocutoarea, pentru a nu stârni probabil zâmbete ironice în rândul breslei care îi cunoaște competențele profesionale.  

„Să păstrăm proporțiile. Nu sunt un avocat strălucit. Sunt un avocat foarte bun care muncește foarte mult și învață mereu”, a corectat-o Șoșoacă pe Almășan. Și a mai zis ceva avocata mahalagioaică ce merită menționat. Felul în care se vede pe sine: „în esență, sunt un om pașnic. Culmea, nu-mi plac situațiile tensionate, prefer pacea, moderația și echilibrul”. 

 

 

„Zilele trecute, făcând o “recapitulare” a femeilor de 10 care ne-au acordat interviuri in revistă, în ultima vreme, mi-a venit ideea să-i iau un interviu și Dianei: excelent profesionist, un om de caracter, cu o cultura generală solidă, mamă a doi copii, implicată puternic în acțiuni caritabile, soție devotată, prieten la nădejde …să mai spun?!? Citiți-i interviul”, scrie Almășan în prezentarea intervievatei sale care abundă de astfel de epitete și superlative.  

Realizatoarea de la TVR a intervievat-o în urmă cu câțiva ani, pentru aceeași publicație, și pe mama avocatei Șoșoacă, mult mai cunoscută din punct de vedere profesional. Este însă un interviu de dimensiuni incomparabil mai reduse, în care laudele sunt mult mai temperate și ținute în frâu. Pentru comparație, interviul cu dr Florescu poate fi găsit AICI, siteul avertizându-te, de altfel, cu privire la timpul de lectură (10 minute pentru un medic ginecolog  de succes, 38 de minute pentru o avocată de care nu auzise mai nimeni la momentul respectiv).  

Întrebările adresate de Almășan lui Șoșoacă i-ar face probabil să pălească de invidie pe cei mai aprigi „lăudaci” ai dictatorului Nicolae Ceaușescu. Redăm mai jos câteva exemple de „întrebări”:

M.A.: „Impresionantă poveste, impunător arbore genealogic! Eu nu-ți cunosc decât mama – pe admirabilul medic Alice Florescu – și deja sunt în admirația familiei din care provii! Spune-mi, Diana, care au fost valorile în spiritul cărora ai fost crescuta?”

„Ce plăcut e să descoperi oameni care nu uită să-și manifeste recunoștința față de cei ce le-au modelat destinul! Pentru că ai vorbit de mentori, îți propun să viram dialogul către mama ta – un om extraordinar, o profesionistă de top în domeniul său – medicina, un om de o energie fantastică, un caracter puternic, genul de om care mută munții din loc, pentru o idee. Oare pe dânsa ai moștenit-o? Vorbește-mi despre relația ta cu mama.”

„Dar este, oare, Justiția Română, în acest moment, un loc unde un avocat strălucit – cum ești și tu, de altfel – își poate exercita profesia așa cum și-a dorit?”

Având în vedere audiența dezastruoasă pe care o are în prezent televiziunea publică, cu emisiuni la care se mai uită doar neamurile invitaților, despre Marina Almășan s-a mai auzit în ultima vreme, în spațiul public, doar când a sărit la gâtul Cristinei Țopescu, cu puțin timp înainte de moartea surprinzătoare a acesteia, pentru că regretata jurnalistă o ironiza pe agramata Viorica Dăncilă, pe atunci premier PSD. Acuzată că e pesedistă, ba chiar slugă a partidului-mafie, Almășan a avut atunci o ieșire jenantă, dar în spiritul pupincurismului care a consacrat-o și menținut-o la televiziunea publică atâția ani, fiind una dintre realizatoarele „prietenă” cu toate partidele care s-au succedat în fruntea țării (mai toți politicienii, medicii, afaceriștii acuzați sau suspectați azi de fapte de corupție i-au trecut, de altfel, de-a lungul anilor, pragul emisiunilor): „Postacii să-și șteargă clăbucii de la gură”.  

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. Avocata Șoșoacă, afiliată la tabăra pro-PSD. Cum a fost propulsată candidata AUR în spațiul public de o vedetă TVR măritată cu un fost deputat PSD. Osanale bolnave: „Excelent profesionist, un om de caracter, cu o cultura generală solidă, mamă a doi copii, soție devotată”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.