Pandemia chinezească și cel mai prost an din istoria Parlamentului României. Populismul PSD-USR se rostogolește spre paroxism


Pandemia chinezească și cel mai prost an din istoria Parlamentului României. Populismul PSD-USR se rostogolește spre paroxism

Anul 2020, anul pandemiei chinezești, a fost cel mai prost an din istoria Parlamentului României de după căderea regimului comunist.

Niciodată nu mi-a fost dat să văd mai multă ipocrizie și impostura decât în acest sfârșit de mandat în care am stat agățați de tablete și în care calitatea actului parlamentar s-a deteriorat fără precedent. 

Am asistat la cel mai scăzut nivel posibil privind dezbaterea parlamentară și la un adevărat ”triumf al mediocrităților”.

Am văzut cum PSD, USR, PRO-ALDE se pot uni foarte repede în propagarea de mesaje pline de demagogie și iraționale în mediul public care au pus în dificultate măsurile sanitare luate de Guvernul PNL ori în trecerea pe repede-înainte a unor ciudățenii legislative totul culminând cu apropierea tot mai vizibilă dintre PSD și USR.

Circul electoral al demisiilor fără efect juridic real depuse de parlamentarii USR, în fapt niște pseudo-demisii pe sistemul ”demisionăm azi pentru luna viitoare”, a fost maximul total al batjocurei la adresa cetățenilor și al analfabetismului parlamentar pe care l-am putut vedea în cei 7 ani de când sunt în Parlament.

În fapt, Barna și USR se băteau în populism cu PSD și Ciolacu doar-doar să fie ei primii care preiau modelul demisiei fake brevetate de Liviu Dragnea la sfârșitul mandatului trecut. 

Populismul gregar și lipsa de substanță de orice fel arătată de PSD și USR provoacă oricărui român de un minim bun-simț o greață care nu trece nici după o folie de colebil.

Nimic nu este perfect, însă este timpul ca România să aibă un Parlament în care să existe o majoritate de dreaptă în jurul PNL care să redea legislativului României demnitatea, maturitatea politică și responsabilitatea în fața cetățenilor.

Avem nevoie în Parlament de oameni cu valori liberale și conservatoare, de oameni decenți, educați în spiritul patriotismului și care înțeleg faptul că în politica mare a venit timpul să vedem mai mulți oameni de caracter și mai puțini activiști fără nimic vertical ori saltimbanci țipători rătăciți prin Palatul Parlamentului.

Pentru prestigiul național și pentru instituții puternice în slujba României, vom alege PNL!

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.