Clotilde Armand desființează „fake newsul consilierul criminal Doboș” și anunță demolarea Poliției „politice” Locale. „Vor pleca toți angajații care au făcut și fac poliție politică”


Clotilde Armand desființează „fake newsul consilierul criminal Doboș” și anunță demolarea Poliției „politice” Locale. „Vor pleca toți angajații care au făcut și fac poliție politică”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a dezmințit categoric speculațiile vehiculate de presa de orientare pesedistă sau plătită ocazional de PSD potrivit cărora ar fi consiliată de Daniel Doboș, autorul a două omoruri. Acesta a plecat din USR în 2017 înainte de a fi, de fapt, exclus, după ce trecutul său criminal a devenit public. De altfel și imaginile în care cei doi apar împreună sunt vechi de ani de zile, cu mult înainte ca opinia publică (și implicit partidul) să afle despre omorurile pentru care Doboș, fost președinte al USR Turda, a executat 15 ani de închisoare în Germania.

Armand a mai anunțat public și faptul că urmează să-i concedieze pe toți angajații Poliției Locale de la Sectorul 1 care „au făcut și fac poliție politică”

„Daniel Doboș nu este consilierul meu, nu a fost și nu va fi. Fiți foarte atenți: Tot ce ați citit despre această temă în ultimele 24 de ore este fake news. În alt registru: constat că responsabilii din Poliția locală continuă să mă urmărească și să-și folosească funcția publică pentru a face poliție politică. L-am demis ieri pe șeful poliției locale Sector 1. Astăzi vor pleca din Poliția Locală toți angajații care au făcut și fac poliție politică. De la primul la ultimul. Și începem curățenia cu departamentul de monitorizare”, a precizat Clotilde Armand pe pagina sa oficială de Facebook.

Din cauza intereselor uriașe financiare și imobiliare pe care mafia conectată cu PSD le are la Sectorul 1, Armand a fost în campania electorală pentru locale unul dintre cei mai atacați candidați de către presa plătită de contracandidatul Daniel Tudorache (aproximativ 300.000 de euro au fost dați pentru B1 TV, România TV și Digi 24 și pentru pseduojurnaliștii Răzvan Savaliuc și Luis Lazarus, în realitate propagandiști proPSD și antijustiție). La începutul lunii august, presa dezvăluia și faptul că Armand a fost „urmărită şi filată de Poliţia Locală Sector 1 la ordinul actualului primar Tudorache”. Clotilde Armand a depus atunci o plângere la DIICOT, iar USR-PLUS a transmis într-un comunicat că intenționează să desfiinţeze Poliţia Locală şi să reconstruiască un alt serviciu de ordine publică.

Marți, în sensul celor promise înainte de alegeri, Clotilde Armand i-a demis din funcție pe directorii Administrației Domeniului Public, Poliției Locale și Direcției Investiții, potrivit unui comunicat de presă emis de Primărie. Motivele care au stat la baza acestei decizii sunt: incompetență în exercitarea funcției deținute, lipsă de responsabilitate în cheltuirea banului public, achiziții suspecte și lipsa rezultatelor în beneficiul comunității Sectorului 1.

La Poliția Locală, director general era Ionuț Deaconu, la ADP Sector 1 - Alin Vieru, iar la Direcția de Investiții - Cosmin Marius Fodoroiu.

Mai jos aveți print screen-uri pentru exemplificarea modului în care a circulat prin presă (EVZ și ZIUA NEWS) dezinformarea privind consilierea lui Armand de către Doboș care nu mai e, în realitate, membru USR din 2017.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.