Turnătorii și pesediștii vor să ne manipuleze cu sondajele lor. Cazul informatorului Alin Tedorescu/ IMAS


Turnătorii și pesediștii vor să ne manipuleze cu sondajele lor. Cazul informatorului Alin Tedorescu/ IMAS

6 decembrie 2009, ora 21.00: toate televiziunile din România anunță că Mircea Geoană a câștigat alegerile prezidențiale. Scene de fericire în curtea PSD: candidatul țopăie de fericire și-și pupă familia. 
Final: pe la șase dimineața, datele oficiale arată că Traian Băsescu a câștigat alegerile. 

Acesta este doar un exemplu al rateurilor constante date de sondajele din ultimii 10-15 ani. Până și exit poll-urile, care au peste 10.000 de subiecți, sunt complet în afara marjei de eroare. De exemplu, la alegerile locale din 27 septembrie, acestea anunțau că Nicușor Dan a obținut peste 47% din voturi, iar Traian Băsescu circa 9%. S-a dovedit că Nicușor Dan avea cu cinci procente mai puțin, iar Băsescu cu aproape două procente în plus.

Prostie? Nu. Manipulare! Este simplu de explicat. De exemplu, la aceste alegeri, ținta este PMP. De ce? Din două motive. Primul: este singurul partid de dreapta, cu o orientare creștină clară, asumată, și cu un program economic favorabil antreprenorilor. Proiectele PMP arată clar falsitatea declarațiilor USR, care se pretinde de dreapta, dar merge spre stânga. Al doilea motiv: prin sondajele manipulate, în care se susține că PMP ar avea puțin sub 5%, se urmărește descurajarea/ demotivarea alegătorilor acestui partid. Li se induce ideea că, dacă votează cu PMP, votul lor riscă să se piardă, să fie redistribuit. 

Cine este în fruntea acestei campanii de manipulare? Printre alții, IMAS-ul domnului Alin Tedorescu, fost deputat PSD și fost colaborator al Securității. Într-un articol publicat în Cotidianul, Teodorescu recunoaște că, în perioada iulie - august 1988, a scris în jur de „100-150 de pagini“ la una dintre secțiile Securității din Rahova. Printre cei turnați de el: scriitorul Alexandru Paleologu. Acesta este personajul care conduce acum IMAS, institutul favorit al USR și al hipsterilor sexo-marxiști. În sondajele lui “cred“ fanii USR. 

IMAS/ Alin Tedorescu nu-i un caz singular. CURS a ajuns pe mâna soțului unei doamne deputat PSD, iar Avangarde – favoritul Antenei 3 – este controlat de un individ dubios, abonat la contracte cu primăriile Ciumei Roșii și a cărui soție a fost trimisă la un post cald, la Curtea de Conturi, de către PSD. Peste tot unde te întorci în această lume mică, dai de securiști și/ sau pesediști. 

Există o știre proastă, proastă pentru acești manipulatori: în ultimii ani, alegătorii s-au dovedit a fi mai inteligenți decât ei și le-au demolat manevrele oculte. În 2016, mai nici un sondaj nu anunța victoria lui Donald Trump în fața lui Hillary Clinton. Electoratul le-a infirmat pronosticurile! La fel se va petrece și-n România anului 2020: după alegeri, se va vedea cum au acționat sondajele false și manipulatoare, câte minciuni au lansat pe piață. Oamenii buni vor atrage voturi, indiferent de tentativele de manipulare ale securiștilor și pesediștilor.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.