Combaterea terorismului. Rareș Bogdan atacă dur stânga europeană: "În timp ce discuțiile sunt sabotate prin tertipuri birocratice, mesajele teroriste atrag tot mai mulți adepți!"


Combaterea terorismului. Rareș Bogdan atacă dur stânga europeană: "În timp ce discuțiile sunt sabotate prin tertipuri birocratice, mesajele teroriste atrag tot mai mulți adepți!"

Pe fondul atentatelor teroriste care au marcat Europa în ultima perioadă, liderul eurodeputaților români din PPE, liberalul Rareș Bogdan, a atacat dur stânga europeană, semnalând că "în timp ce discuțiile sunt sabotate prin tertipuri birocratice, mesajele teroriste, care incită la ură, dezinformările și fake-news-urile atrag tot mai mulți adepți".

Totodată, Rareș Bogdan a salutat faptul că președintele grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, "a adoptat o poziție tranșantă și a cerut deblocarea inițiativei care autorizează eliminarea într-o oră a conținutului platformelor online ce promovează asemenea nenorociri". Cu toate acestea, europarlamentarul PNL a atras atenția că stânga europeană a blocat inițiativa liderului PPE din Parlamentul European. 

"Securitatea europenilor nu este negociabilă!! Să ne trezim, oameni buni! Atacurile teroriste s-au întors în Europa și mai mișele (dacă era posibil așa ceva), căci autorii au mizat pe anumite vulnerabilități ivite în urma măsurilor de protecție generate de pandemie. Eu nu știu dacă există vreo legătură între campaniile menite să dezarmeze cetățenii, să le cultive coronascepticismul sădind neîncrederea în eurosistem, și autorii atacurilor teroriste, dar poate ar merita investigat. Însă știu ceva: în fața pericolului, Europa va strânge rândurile. Dacă își imaginează cineva că instituțiile europene se vor ascunde în buncăr și vor privi cum cineva dorește cu orice preț să demoleze unitatea UE, ei bine, calculează greșit! De fiecare dată când eurosistemul a avut în față un pericol, s-a mobilizat și și-a protejat cetățenii.

Uniunea Europeană este atacată pe mai multe flancuri, iar unele măsuri pentru a ne proteja CASA COMUNĂ ne sunt la îndemână imediat. Nu știu cum sunt recrutați teroriștii, dar știu că radicalizarea unei categorii de public mai labile se face pe internet. Propaganda islamistă, cei care incită la ură capătă adepți și prin intermediul rețelelor de socializare și a site-urilor înțesate de mesaje dedicate. Chiar nu știu ce mai așteptăm… Mă bucur că președintele Grupului EPP din Parlamentul European, Manfred Weber, a adoptat o poziție tranșantă și a cerut deblocarea inițiativei care autorizează eliminarea într-o oră a conținutului platformelor online ce promovează asemenea nenorociri. Cine a blocat inițiativa, cine o subminează? Stânga europeană!

Oare ce mai așteptăm? În timp ce discuțiile sunt sabotate prin tertipuri birocratice, mesajele teroriste, care incită la ură, dezinformările și fake-news-urile atrag tot mai mulți adepți. Aceste dezinformări și incitări la ură se rostogolesc chiar în timp ce citiți aceste rânduri. Cine ne garantează că mâine, niște persoane labile psihic a căror ură împotriva creștinilor a fost cultivată constant, fără nicio îngrădire, nu vor arunca în aer o uzină electrică? Ne garantează asta stânga europeană? Până unde ajunge lupta politică fără nicio legătură cu dorința cetățenilor de securitate? Eu văd aici un model: se ia un domeniu fundamental - sănătate, securitate - , se diseminează neîncredere, uneori pe calea unor acțiuni radicale, apoi sunt atacate instituțiile pe motiv că nu protejează cetățenii. Chiar sunt coincidențe?", a scris Rareș Bogdan pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.