VIDEO. Casa Albă sau azil de bătrâni? Joe Biden, o nouă dovadă de ramolisment avansat: l-a numit „SOȚIE” pe SOȚUL Kamalei Harris, propunerea sa de vicepreședintă/Trump râde în hohote de Biden, dar și el a gafat adesea în primul mandat


VIDEO. Casa Albă sau azil de bătrâni? Joe Biden, o nouă dovadă de ramolisment avansat: l-a numit „SOȚIE” pe SOȚUL Kamalei Harris, propunerea sa de vicepreședintă/Trump râde în hohote de Biden, dar și el a gafat adesea în primul mandat

Candidatul democrat pentru Casa Albă, Joe Biden, a comis o nouă gafă într-un interviu televizat, după ce în urmă cu câteva zile îl botezase „George” pe contracandidatul său republican Donald Trump.  

Povestind despre ultima săptămână de campanie electorală, Binden i-a spus „soție” lui Doug Emhoff, soțul Kamalei Harris, politiciana democrată de culoare care este propunerea sa de vicepreședinte pentru Casa Albă, relatează presa americană.  

„După cum știți, soția mea, Jill, și Doug Emhoff, soția Kamalei sunt alături de noi”, a precizat Biden referindu-se la eforturile depuse de echipa sa de campanie în săptămâna care precede alegerile din 3 noiembrie. 



Gafa lui Biden, 77 de ani, care ar putea deveni cel mai vârstnic președinte al SUA în cazul în care va câștiga cursa pentru Casa Albă, devansându-l astfel pe Trump (70 de ani în momentul începerii primului mandat), vine la doar câteva zile după o altă bâlbă pusă pe seama decrepitudinii. Biden a părut că-l confunde pe actualul președinte Trump cu ex-președintele George W. Bush, spunând într-un clip de strângere de donații „încă patru ani cu George, ăăă George, vom fi într-o poziție în care dacă Trump e reales ne vom afla într-o lume diferită”. La un moment dat, soția sa, aflată chiar lângă el, pare să-i susure discret „Trump”.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a preluat imediat imaginile, devenite virale, și a reluat atacurile la Biden, pe care îl acuză de senilitate.  

Trump a speculat și el eroarea, luni, la o întâlnire electorală din Allentown, Pennsylvania, hăhăind cu susținătorii săi pe seama lui Biden: „Ați văzut că mi-a zis George?!”.  

Trump nu este însă nici pe departe o „lumină” a discursurilor coerente și lipsite de ambiguități, mandatul său fiind presărat cu gafe care au provocat numeroase articole de presă și valuri de ironii în mediul online.

”Luna face parte din planeta Marte”, scria Trump pe Twitter prin iunie 2019, iar mai recent, în urmă cu doar două săptămâni, spunea că Emmanuel Macron este premierul Franței.



 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.