Gheorghe Falcă: Respectăm democrația. Românii trebuie să voteze pe 6 decembrie! PSD vrea amânarea alegerilor pentru a evita dezastrul de la urne


Gheorghe Falcă: Respectăm democrația. Românii trebuie să voteze pe 6 decembrie! PSD vrea amânarea alegerilor pentru a evita dezastrul de la urne

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă explică faptul că alegerile parlamentare trebuie organizate la termen, așa cum alegerile prezidențiale din SUA nu sunt amânate. El punctează și că singurele forțe politice care se opun organizării alegerilor în anul în curs sunt PSD și sateliții săi, disperați de prăbușirea din sondajele de opinie.

„Românii trebuie să aibă în acest an libertatea de a alege configurația Parlamentului, deoarece votul este cel mai important moment într-o democrație. Niciun politician și niciun partid nu au voie să încalce acest drept fundamental”, afirmă Gheorghe Falcă. 

Liderul PNL crede că românii trebuie să voteze pe 6 decembrie, așa cum vor vota și americanii pe 3 noiembrie și așa cum au votat și francezii, italienii, maghiarii și alte națiuni în acest an.         

„Situația la nivel global este una complicată din punct de vedere medical, epidemia de coronavirus a lovit toate țările globului. Cu toate acestea, nicio țară nu și-a pus problema suspendării democrației, nicio țară nu și-a pus problema anulării celui mai important drept pe care îl au cetățenii într-o democrație: votul”, arată Falcă.

”Votul de la alegerile locale ne-a demonstrat că scrutinul poate fi organizat în condiții de siguranță atât pentru cei care se află în secțiile de votare cât și pentru alegători. De aceea, orice amânare a scrutinului nu servește nici românilor și nici democrației”, spune europarlamentarul român. 

 Falcă arată că cei care doresc amânarea scrutinului stau foarte slab în sondajele de opinie sau chiar se tem că ar putea să nu facă pragul la alegerile parlamentare.

„Cine se opune? Se opune PSD, adică partidul care va pierde cel puțin o treime din locurile în Legislativ pe care le-a avut în 2016, se opune Victor Ponta care a obținut un rezultat rușinos la alegerile locale, se opune Popescu Tăriceanu, cel care a obținut la alegerile locale de la București doar puțin peste un procent”, precizează liderul liberal. 

Totodată, Falcă îi acuză pe liderii opoziției că încearcă să obțină câștiguri electorale din amânarea alegerilor și că fac tot posibilul ca lucrurile să meargă prost pentru români. 

„Încă de la începutul anului, cei trei mai lideri ai opoziției au făcut tot posibilul pentru a pune bețe în roate Guvernului: în timp ce epidemia lovea România ei se ocupau cu moțiuni de cenzură, iar în timp ce economia era lovită din toate părțile ei votau în Parlament creșteri de cheltuieli nesustenabile, cu scopul de a arunca țara în criză. Din fericire, românii înțeleg foarte bine cinismul de care dau dovadă socialiștii”, mai spune Falcă.

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.