Cum folosesc PSD și PNL pandemia Covid-19 în interes electoral: de la disprețul pentru viața umană la înfricoșarea românilor. Dezvăluirile unui consultant politic


Cum folosesc PSD și PNL pandemia Covid-19 în interes electoral: de la disprețul pentru viața umană la înfricoșarea românilor. Dezvăluirile unui consultant politic

Consultantul politic George Rîpă explică pe înțelesul tuturor, pe Facebook, modul în care PSD și PNL folosesc din punct de vedere electoral pandemia Covid-19, prin intermediul presei aservite și plătită cu bani grei.

Astfel, media arondată PSD (în special Antena 3, România TV, DCnews ș.a.m.d.) a minimizat în mod premeditat pericolul Covid-19, făcând totul pentru a pregăti scoaterea la urne a electoratului său îmbătrânit, indiferent de riscuri și zone, în timp ce, la polul opus, presa anti-pesedistă face jocul PNL (dar și a celorlalte forțe ce se reclamă anti-PSD), Digi24 TV atingând paroxismul prin hiperbolizarea primejdiei pandemiei și anunțând apocalipse care n-au vreo legătură cu realitatea. În ambele perspective, avem de-a face cu ample campanii de fake news remunerate cu sume faraonice.

Podul.ro vă prezintă clarificările lui George Rîpă:

”Strategia canalelor media pesediste a fost aceea de a minimaliza pericolul reprezentat de virusul chinezesc. Asta e strategia de câteva luni bune.
Dacă au ieșit 3 tâmpiți în Piața Victoriei au prezentat toată treaba asta ca pe o mișcare națională de amploare.

Electoratului lor li s-a transmis deci că este în regulă să iasă din casă, să-și ducă viața exact ca înainte, pentru că pericolul este minor.

Electoratului PSD i s-a transmis deci inclusiv că e safe să meargă la vot.

Strategia canalelor media anti-pesediste a fost aceea de a hiperboliza tot ce ține de acest virus. Propaganda la Digi 24 de exemplu a atins paroxismul. Oamenilor li s-a transmis indirect că dacă nu poată mască, dacă nu își iau toate măsurile de precauție, dacă ies din casă fără să aibă o nevoie urgentă, sunt niște criminali. Se numără zilnic numărul celor îmbolnăviți și numărul morților cu o satisfacție greu ascunsă.

Au transmis deci electoratului anti-PSD că pericolul începe imediat ce trece cu nasul de tocul ușii de la intrare.

Adică li s-a transmis subliminal că dacă merg la vot se pun în pericol de moarte. Pe ei, pe copil, pe bunica și pe pisică.

E nasol? Este! Dar zic să vă uitați fiecare pe propriul wall. La propriile postări din ultimele luni. Întrebați-vă sincer dacă în perioada asta ați promovat sau nu isteria și groaza? Sau dacă, din contra, ați încercat să fiți echilibrați. Știu, grea misiune, mai ales că s-ar putea să nu vă placă răspunsul.

Dar n-a zis nimeni că va fi ușor”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.