Expert în sănătate: "Cu banii noștri cheltuiți de Firea pentru inutilul Pasaj Ciurel se putea face un spital nou cu 6 etaje și 300 de paturi!"


Expert în sănătate: "Cu banii noștri cheltuiți de Firea pentru inutilul Pasaj Ciurel se putea face un spital nou cu 6 etaje și 300 de paturi!"

Expertul în politici de sănătate și membru al boardului Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, Vlad Mixich, a criticat aspru proiectul inutilului Pasajul Ciurel, construcție ce va fi inaugurată mâine de primarul Capitalei, Gabriela Firea, la o săptămână înainte de alegerile locale. Cu o lungime de aproximativ 1 kilometru, din care un sfert reprezintă podul peste Dâmbovița, construcția a costat 50 de milioane de euro, potrivit primarului Gabriela Firea.

CITIȚI ȘI: Firea, desființată de un politolog pentru inaugurarea Pasajului Ciurel: "Se putea numi, desigur, Podul către Nicăieri!"

În acest context, Mixich a precizat că suma alocată de Firea pentru inutilul Pasaj Ciurel putea fi folosită pentru construcția unui spital cu 6 etaje și 300 de paturi sau pentru 400 de școli noi dotate modern, dar nu numai.

Mixich, pe Facebook: "Ce s-ar fi putut face cu banii noștri❗cheltuiți de Primăria Capitalei ca să construiască un pod (pasajul Ciurel) care nu ajunge niciunde (vedeți clar în foto):

🔴 Un spital nou la cheie cu 6 etaje si 300 de paturi sau

🔴 40 de școli noi dotate modern pentru 60 de mii de copii sau

🔴 Triplarea bugetului programului național pentru pacienții cu TBC și finanțarea suficientă a întregii rețele de asistență medicală comunitară la sate pentru 3 ani sau

🔴 4 parcuri noi + o grădină botanică mare ca cea din Cluj sau

🔴 Amenajarea sub formă de promenadă frumoasă a malului Dâmboviței, pe toată porțiunea sa centrală (cum au făcut cu Crișul la Oradea)

...și multe altele.

Oamenii care locuiesc și pot vota în București nu mai au scuza că nu știu sau că nu văd sau că nu contează".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.