VIDEO Ponta se plânge că partidulețul său nu va mai primi finanțare din taxele plătite de cetățeni: "E o pedeapsă pentru că am fost toți la moțiunea de cenzură"


VIDEO Ponta se plânge că partidulețul său nu va mai primi finanțare din taxele plătite de cetățeni: "E o pedeapsă pentru că am fost toți la moțiunea de cenzură"

Președintele Pro România, Victor Ponta, s-a plâns în urmă cu câteva seri în cadrul unei emisiuni pentru faptul că PSD ar fi făcut demersurile în Parlament pentru ca partidulețul său să nu mai primească subvenție de la stat în octombrie, noiembrie și decembrie. Ponta a declarat că PSD l-a pedepsit pentru că toți parlamentarii Pro România au fost prezenți la moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban, care finalmente nu s-a mai votat din lipsă de cvorum. Astfel, Ponta a insinuat din nou că ar exista o înțelegere între PSD și PNL, pozând în singurul opozant al Guvernului Orban.

Ponta: "Ne-au scos doar pe noi, pe Pro România, să nu mai primim subvenție în octombrie, noiembrie, decembrie. Dacă asta își dorește PSD, eu până la urmă mă supăr degeaba. Dar probabil că e o pedeapsă pentru că am fost toți la moțiunea de cenzură".

Vedeți video:



Amintim că partidul lui Ponta, care s-a înființat după alegerile din 2016 și care a adunat parlamentari care au candidat pe listele altor partide, a primit în 2020 subvenție de la stat, printr-o derogare de la lege, făcută de Guvernul Orban. 

Conform legii partidelor politice, de la bugetul de stat primesc subvenție partidele care au candidat la ultimele alegeri, în funcție de rezultatul obținut. Prin derogarea făcută de Guvernul Orban, în urma unui amendament depus de Pro România la legea bugetului și acceptat de Executiv, în 2020 partidele politice au primit bani de la buget în funcție de numărul de parlamentari, indiferent dacă partidul a participat sau nu la alegeri. Ponta a primit în 2020 în jur de 200 de mii de euro lunar din taxele plătite de cetățeni.

Dar iată că, potrivit spuselor lui Ponta, Pro România nu va mai beneficia și în ultimele 3 luni ale anului 2020 de respectiva subvenție, întrucât se va reveni la formula în care partidele politice parlamentare beneficiază de finanțare publică doar dacă au participat la alegeri. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.