VIDEO Candidatul lui Ponta la Primăria Brașov, pe culmile misoginismului. Spotul electoral în care femeile sunt portretizate drept niște cărătoare de hârtii care se machiază toată ziua la job


VIDEO Candidatul lui Ponta la Primăria Brașov, pe culmile misoginismului. Spotul electoral în care femeile sunt portretizate drept niște cărătoare de hârtii care se machiază toată ziua la job

Candidatul lui Victor Ponta pentru Primăria orașului Brașov, Sorin Claudiu Susanu, a filmat împreună cu echipa sa de campanie un spot electoral de-a dreptul jenant. Filmat să pară o secvență din James Bond, spotul prezintă candidatul Pro România mergând nervos alături de membrii staff-ului său, în prima zi după ce ar fi câștigat alegerile, prin sediul Primăriei Brașovului. Până aici a fost partea care ține de sfera penibilului.

De acum încolo vom relata partea grotească. Mergând ca James Bond prin sediul primăriei, candidatul Susanu a deschis ușa uneia dintre încăperi în care se aflau două femei care jucau rolul unor angajate. Pe un ton autoritar, Susanu le-a zis: "de astăzi lucrurile se schimbă". Scena prezintă un stereotip tipic unei societăți retrograde, în care femeia este întotdeauna subordonată, mai ales în funcțiile ce țin de sfera administrativă. Mai mult decât atât, cele două femei au fost surprinse în timp ce se machiau, ca și cum femeile se machiază la job, în timp ce ar trebui să lucreze, nu acasă, înainte să meargă la muncă. Un alt stereotip tipic unei societăți retrograde poate fi observat în spotul pe care vi-l vom prezenta, atunci când cele două femei au fost avertizate de Susanu că lucrurile se schimbă odată cu venirea lui la primărie. Concret, cele două femei s-au apucat imediat să pregătească niște hârtii pe care să le care, ca și cum nu ar putea să desfășoare și alte activități mai complexe.

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.