Parlamentarii PMP vor boicota demersul PSD de a da jos Guvernul Orban. Tomac: "Ciolacu nu vrea să dezmintă linia politică a PSD, aceea de a semăna haos cu orice preț!"


Parlamentarii PMP vor boicota demersul PSD de a da jos Guvernul Orban. Tomac: "Ciolacu nu vrea să dezmintă linia politică a PSD, aceea de a semăna haos cu orice preț!"

Liderul PMP Eugen Tomac a declarat joi la RFI că parlamentarii formațiunii sale politice nu se vor prezenta luni la votul privind moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban pentru a contribui la scenariul în care nu se va întruni cvorumul necesar desfășurării ședinței.

Tomac: "Nici un parlamentar din Partidul Mişcarea Populară nu va fi prezent la această moţiune de cenzură. Aceasta este decizia pe care noi am luat-o şi cred că este mult prea mult să insistăm pe acest subiect în condiţiile în care în toată Uniunea Europeană partidele de la putere şi din opoziţie colaborează, caută consensul pentru a combate pandemia şi criza economică. Ori la noi, agenda este complet paralelă cu realitatea prin care trecem. Tocmai de aceea cred că acest demers al PSD-ului este un act de maximă iresponsabilitate faţă de ţară şi faţă de cetăţenii români".

În acest sens, Eugen Tomac a precizat că președintele PSD, Marcel Ciolacu, rămâne pe linia clasică a mafiei din Kiseleff, de a semăna haos cu orice preț. Președintele PMP a atras atenția că România trece în prezent printr-un moment de criză sanitară fără precedent, suprapus cu o criză economică şi socială.

Tomac: "Se pare că domnul Ciolacu nu vrea să dezmintă linia politică a PSD, pe care susţinea că nu o va promova, aceea de a semăna haos cu orice preţ. Acum câteva săptămâni spunea că impresia pe care o are este că ţara este într-un haos pe care nici PSD-ul nu ar putea să-l genereze, dar iată, cu paşi rapizi, după Congres, îşi menţine această linie politică, pentru că este inadmisibil ca într-un moment de criză sanitară fără precedent, suprapus cu o criză economică şi socială, un partid care pretinde că înţelege misiunea politică pe care o are într-o societate democratică, să mai vină să aducă în societatea românească şi o criză politică în condiţiile în care avem alegeri în peste doar trei luni de zile, alegeri generale unde cetăţenii, prin vot, vor decide care va fi majoritatea".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.