Oferta doamnei Firea: infractori, circari și Petre Roman, adjunct de căpetenie de mineri, în iunie 1990


Oferta doamnei Firea: infractori, circari și Petre Roman, adjunct de căpetenie de mineri, în iunie 1990

30 de ani după ce, împreună cu criminalul Ion Iliescu, a adus minerii pe capul bucureștenilor, domnul Petre Roman are obrăznicia să candideze pentru un post de consilier în consiliul general al Capitalei. Susținut de PSD.

Opriți-vă pentru o clipă și amintiți-vă ce au însemnat zilele de 13-15 iunie 1990:

- Tineri bătuți până la leșin și aruncați în fântâna de la Universitate, unde minerii dezbăteau dacă să șe taie sau nu capul cu toporul.

- Femei nevinovate, care mergeau la serviciu, agresate și lovite peste față sau peste corp, pentru a fi umilite.

- Studenți reținuți abuziv de patrulele mixte de mineri și polițiști și duși într-un fel de arest colectiv, la Măgurele.

- Cinci oameni uciși.

- Un oraș terorizat.

- O țară izolată internațional și la un pas de o dictatură după modelul Lukașenko, din Belarus.

Aceasta a fost mineriada din iunie 1990.

La acel moment, domnul Roman era prim-ministru. Omul nr. 2 în statul român. Avea toate instrumentele să oprească masacrul, dar a preferat să-l slujească pe criminalul Iliescu și să lase Capitala pe mâna bandelor de mineri. Ba mai mult, ministerul Apărării, aflat în subordinea guvernului său, i-a cazat și hrănit pe mineri, în perioada în care au terorizat Bucureștiul. Poliția, și ea subordonată Executivului, a fost practic anexa minerilor. Minerii băteau, iar apoi venea poliția și îi aresta pe cei bătuți la sânge.

30 de ani după acel măcel, domnul Roman și complicii săi, în frunte cu Ion Iliescu, nici măcar nu au fost trimiși în judecată. Așa că își permite să apară alături de cel mai toxic primar al Capitalei, Gabriela Firea, și să le râdă în nas bucureștenilor. Este primul, după Firea, pe lista de candidați PSD la consiliul general, vrea votul acestui oraș.

Să nu aruncăm toată vina pentru această situație doar pe PSD și pe Gabriela Firea. În primul rând, Justiția română este responsabilă că acest individ n-a plătit pentru crimele contra umanității. În al doilea rând, în 2012, Roman își găsea protecție în PNL, care l-a făcut deputat, deși, în iunie 1990, acest partid a fost una din țintele minerilor.

Faptul că, în 2020, un ins care a distrus Capitala îndrăznește să ridice capul și să candideze, în loc să stea ascuns și să aștepte condamnarea, ne arată un lucru simplu: România trebuie schimbată din temelii. Justiția aservită, clasa politică stupidă și obraznică, administrația obtuză și coruptă – tot acest sistem trebuie ras cu buldozerul. Domnul Petre Roman nu e singurul rebut reciclat de doamna Firea: pe lista ei se mai află un penal care a distrus fotbalul românesc, un ins poreclit „Corleone” chiar de tovarășii săi de răutăți, și tot felul de circari, din anturajul soțului ei, primarul de Voluntari.

Hoți, circari, penali, asta este oferta stângii.

Bucureștiul are nevoie de o administrație de dreapta, dacă vrea să nu mai fie o capitală eșuată dintr-un stat din lumea a III-a. Soluții private în loc de pomeni și subvenții imense, de la transportul public la sistemul de sănătate.

Orașul nu trebuie să cadă în capcana uriașă a schimbării unei administrații de stânga cu altă administrație de stânga, care să încerce să salveze sistemele falite de încălzire centralizată sau de transport în comun. De aceea îi îndemn pe bucureșteni: votați un proiect de dreapta, nu doar schimbarea stângii pesediste cu noua stângă, camuflată sub diverse denumiri și care încearcă să vă păcălească spunând că este de “centru dreapta“. Când mai auziți că un partid este de “centru dreapta“, luați-o la fugă: sunt niște stângiști care încearcă să vă păcălească.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.