28 iunie, zi de doliu național în Basarabia: 80 de ani de când Rusia a dezmembrat România. Un genocid cu sute de mii de victime


28 iunie, zi de doliu național în Basarabia: 80 de ani de când Rusia a dezmembrat România. Un genocid cu sute de mii de victime

Prim-vicepreședintele Partidului Unității Naționale (PUN) – l-am numit pe Vlad Țurcanu – amintește, pe Facebook, că ziua de 28 iunie trebuie să fie una de doliu în Republica Moldova, o zi de comemorare la scară națională a sutelor de mii de victime ale regimului sovietic de ocupație.

CITEȘTE și 28 iunie, zi de doliu național. Se împlinesc 80 de ani de când URSS a dezmembrat România şi poporul român

Fatidica decizie a Regelui Carol al II-lea de a se supune solicitării lui Stalin și URSS, evacuând urgent armata și administrația românească din Basarabia, nu a însemnat doar dezmembrarea României și a poporului român, ci și un amplu genocid pentru românii părăsiți în fața hoardelor rusești, care au fost deznaționalizați, deportați și exterminați fizic în gulagurile comuniste.

Vă prezentăm comentariul lui Vlad Țurcanu:

”Ziua de 28 iunie 2020 ar fi trebuit să fie una de doliu în Republica Moldova, o zi de comemorare la scară națională a sutelor de mii de victime ale regimului sovietic de ocupație.

Dar și urmașii ocupanților, și slugile acestora de la guvernare, vor să treacă sub tăcere evenimentele dramatice de acum 80 de ani. Ei vor ca românii basarabeni să uite ce li s-a întâmplat părinților și buneilor lor”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.