SARS-COV-2. Un medic legist italian aruncă bomba: „Am văzut în laborator mutațiile acestui virus, este aproape ca HIV. Un vaccin nu va exista deci niciodată”


SARS-COV-2. Un medic legist italian aruncă bomba: „Am văzut în laborator mutațiile acestui virus, este aproape ca HIV. Un vaccin nu va exista deci niciodată”

Medicul legist italian Pasquale Mario Bacco (foto sus), care, împreună cu o echipă de 13 colegi, studiază noul coronavirus în laboratorul său cu sediul la Bari, sud-estul Italiei, spune că anticorpii celor infectați și vindecați vor dura cel mult câteva luni, motiv pentru care probabilitatea descoperirii unui vaccin care să imunizeze pe termen lung este aproape egală cu zero.

Potrivit Il Giornale, citat de Rador, medicul legist este de părere că „din acest punct de vedere, COVID este ca HIV. Sunt viruși care prezintă mutații. S-ar putea ca populația să fie chemată să fie supusă vaccinului în iunie, dar același vaccin nu va mai fi de ajutor în octombrie. Eu am văzut în laborator mutațiile acestui virus, este aproape ca HIV, deci un vaccin nu va exista niciodată. Singurul lucru care ne va salva, dacă virusul ar deveni mai agresiv, este un medicament specific. Astăzi, persoanele seropozitive au o speranță de viață egală cu o persoană sănătoasă, datorită unui medicament. Duc o viață foarte normală, doar că trebuie să ia una, sau două sau trei, dar, de obicei, o pilulă pe zi, deoarece au un retroviral care intră în sânge și acest lucru ajută. Și la fel va fi și pentru COVID”.

Medicii din Bari au prelevat eșantioane de la 7.038 de persoane sănătoase și fără simptome, toți angajați de companii, au efectuat teste serologice începând cu 25 februarie și au descoperit că peste 33% din cei testați contactaseră Covid-19, dezvoltând anticorpi.

 Însă, în mediul științific italian, nimeni nu creditează la modul serios studiului realizat de Bacco și de colegii săi.

„Nici Institutul Superior de Sănătate, nici Ministerul Sănătății nu ne-au luat în seamă. Apoi, i-am prezentat datele noastre profesorului Burioni (Roberto Burioni, cunoscut virusolog italian - n.r.) și nici nu le-a văzut”, spune Bacco, cu amărăciune.

În prezent, sunt aproape 31.000 de decese cauzate de Covid-19 în Italia, potrivit datelor difuzate de autorități, dar în opinia doctorului Bacco, aceste cifre „au fost inventate”, deoarece „morții de COVID care înainte erau sănătoși se numără pe degetele de la o mână, întrucât acest virus nu este capabil să ucidă. Este un virus banal, simplu. De exemplu, o persoană seropozitivă nu se îmbolnăvește de COVID, deoarece are HIV, care este un virus mult mai mare, care folosește aceiași receptori ca și coronavirusul, deci chiar și în concurență, COVID nu reușește să meargă pe aceiași receptori. Oriunde există un răspuns imun adecvat, este anihilat”.

Potrivit lui Bacco, morții care au fost internați în spitale sau care aveau patologii tumorale plurimetastazice, miocardiopatii dilatate, diabetici, paraplegici, nu pot fi considerați morți de COVID, pentru că „toți sunt subiecți care aveau deja speranță de viață foarte scurtă”. 

Familia coronavirusului suferă absolut din cauza climei, „acest lucru vă poate spune chiar și un student la medicină din anul doi”, subliniază Bacco. Prin urmare, din studiul realizat de grupul de medici din Bari, a ieșit la iveală că SARS-Cov-2, ca toate coronavirusurile, ar fi condiționat în mod semnificativ de climă. Prin urmare, va dispărea vara și apoi va reapărea odată cu scăderea temperaturilor și, în plus, se va manifesta întotdeauna într-un mod mai incisiv în zonele mai reci ale Italiei, opinează dr Bacco. „Chiar și la aceeași „concentrație”, patogenitatea virusului va fi întotdeauna mai mare în nord, comparativ cu sudul Italiei sau cu sudul Europei, unde temperaturile, chiar și iarna, sunt mai mari”, se mai arată în raportul echipei de cercetători din  Bari.

„Adevărata întrebare pe care ar trebui să ne-o punem astăzi este: dar cum se întoarce acest virus în octombrie? Deoarece virusul nu a dispărut, există și supraviețuiește”, precizează Bacco. Deci, cum vom ieși din asta? „Odată cu descoperirea unui medicament specific”, răspunde sec Bacco.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.