Reacții vehemente după victoria istorică a lui Kovesi la CEDO: „Marionetele PSD-ALDE-UDMR din fruntea CCR trebuie să dispară urgent”/ „Tudorel Toader a fost o unealtă ticăloasă”


Reacții vehemente după victoria istorică a lui Kovesi la CEDO: „Marionetele PSD-ALDE-UDMR din fruntea CCR trebuie să dispară urgent”/ „Tudorel Toader a fost o unealtă ticăloasă”

Câteva voci importante din spațiul public au reacționat la cald, prin mesaje percutante și usturătoare la adresa CCR după victoria răsunătoare la CEDO a Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, demisă abuziv din fruntea instituției de un ministru al Justiției și o Curte Constituțională controlate de mafia PSD. Detalii AICI despre uriașa victorie a actualei șefe a Parchetului European.

Clotilde Aramand, europarlamentar USR: „CEDO spune clar că decizia CCR de demitere a doamnei Kovesi de la șefia DNA a fost abuzivă. Acum, marionetele PSD-ALDE-UDMR din fruntea CCR trebuie să dispară urgent din funcție. Nimeni nu e mai presus de lege. Nici măcar moscovitul Valer Dorneanu.”

Mircea Marian, jurnalist Newsweek: „Decizia CEDO în care s-a decis că doamna Kovesi a fost demisă abuziv a fost luată în unanimitate! Unanimitate, Tudorel Toader.

În esență, cât am priceput eu limbajul juridic din peste 60 de pagini de decizie, Curtea a ajuns la concluzia că dânsa a fost dată afară pentru opiniile ei - adică a criticat deschis mizeriile făcute de PSD împotriva statului de drept, în traducere liberă.

Pe scurt, in cazul lui Kovesi s-au încălcat articolele 6.1 și 10 din convenția drepturilor omului, adică dreptul la un proces echitabil și libertatea de expresie.

Kovesi nu a cerut despăgubiri, aș zice din păcate...”

Ioan Ene Digioiu (ziare.com/EuropaFM): „Kovesi a învins la CEDO. I-au fost încalcate dreptul la libera exprimare și accesul la justiție. În aceasta seară, la Europa FM, la 18.15 va fi în Piața Victoriei. Va fi o ediție de colecție, vă promit.

Ionel Stoica (ziare.com):Victorie mare pentru democrația din România. Kovesi a învins la CEDO, judecătorii CCR au fost slugile lui Dragnea și PSD, iar Tudorel Toader a fost o unealtă ticăloasă”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.