Rusia. Un al treilea medic „a căzut” de la etaj. Ce dezvăluie o filmare realizată înainte de „cădere”/De ce sunt „sinuciși” doctorii ruși?


Rusia. Un al treilea medic „a căzut” de la etaj. Ce dezvăluie o filmare realizată înainte de „cădere”/De ce sunt „sinuciși” doctorii ruși?

Un al treilea medic a căzut în Rusia de la etajul unui spital, după ce s-a plâns public despre presiunile la care sunt supuse cadrele medicale de către autorități în contextul epidemiei de coronavirus.

Alexander Șulepov, 37 de ani, din orașul Voronej, se zbate acum între viață și moarte, cu răni grave la cap. Cu puțin timp înainte de cădere realizase o filmare alături de un coleg paramedic, în care dezvăluia că este obligat să vină în continuare la spital, deși a fost diagnosticat cu COVID-19. Cei doi vorbeau și despre lipsa echipamentelor de protecție adecvate.

Sâmbătă, în timp ce se afla internat la spitalul districtual Novousmanskaia pentru tratament, experimentatul medic de pe ambulanță a căzut de la etajul al doilea, fiind internat la terapie intensivă în stare critică, cu multiple fracturi craniene.

Cu o zi înainte de „cădere”, Șulepov și colegul paramedic alături de care se filmase fuseseră convocați la poliție sub suspiciunea de răspândire de fake news.

Anterior acestei „căderi”, alte două doctorițe experimentate au murit în condiții similare, „picând” de la ferestrele spitalelor în care lucrau. Ambele dezvăluiseră anterior căderilor situații identice cu cele pomenite de Șulepov în filmările sale: lipsa echipamentelor de protecție și munca în condiții improprii, presiunile și faptul că publicului îi este ascuns adevărul în ce privește numărul real al infectărilor.

Șefii celor trei medici au respins, cu argumente aproape identice, acuzațiile lansate în spațiul public, deși tot mai multe voci acuză că Șulepov s-a infectat tocmai pentru că nu a beneficiat de un echipament corespunzător,

În primul video, paramedicul Alexander Kosiakin se filmează spunând: „Medicul ambulanțier Alexander Șulepov este alături de mine și tocmai a fost confirmat cu Covid-19. Superiorii noștri ne obligă să lucrăm în continuare. Ce ar trebui să facem? Nu putem ieși din tură...Lucrăm împreună de o lună...și cam asta e situația. Unii ne acuză de fals, dar ăsta e adevărul”.

La trei zile de la această filmare, Șulepov a fost internat, precizând de pe patul de spital că videoul fusese realizat sub imperiul unor emoții puternice, fapt care i-a făcut pe mulți dintre privitori să afirme că este supus presiunilor pentru a dezminți afirmațiile anterioare.

 Dr Natalia Lebedeva, 48 de ani, a căzut de la etajul al șaselea al unui spital din Moscova, după ce a denunțat public că ea și mai mulți colegi au fost acuzați pe nedrept de răspândirea virusului în clinica pe care o conducea – Star City, care este și centru de pregătire pentru cosmonauți. Și era infectată cu noul coronavirus.

Dr Elena Nepomniașciaia, 47 de ani, mamă a doi copii, a murit după ce a plonjat de la geamul spitalului Krasnoiarsk. Colegii au povestit că doctorița se plânsese recent de lipsa echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.

CITEȘTE ȘI: O nouă ”modă” în Rusia lui Putin: Al doilea medic căzut de la etaj în doar o săptămână! Era în dizgrație, din pricina COVID-19

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.