ACUZAȚII grave. Profesorul Cătălin Avramescu: premierul Ciucă își ține doctoratul la secret! FOTO: site-ul Bibliotecii Naționale a TĂIAT accesul online la teza sa de doctorat, deși link-ul a existat. Cine și când a făcut asta?


ACUZAȚII grave. Profesorul Cătălin Avramescu: premierul Ciucă își ține doctoratul la secret! FOTO: site-ul Bibliotecii Naționale a TĂIAT accesul online la teza sa de doctorat, deși link-ul a existat. Cine și când a făcut asta?

Doctor într-o notorie fabrică de plagiate, generalissimul-premier Nicolae Ciucă își ține lucrarea de doctorat la secret și nu dă nici cel mai mic semn că ar fi dispus să le-o prezinte și românilor, în pofida numeroaselor semne de întrebare generate de această atitudine de netolerat într-o țară civilizată și democratică. 

Profesorul universitar Cătălin Avramescu dezvăluie că, pe site-ul Bibliotecii Naționale a existat un link care odinioară ducea la o filă PDF, unde se afla teza de doctorat mult căutată, însă accesul a fost tăiat, link-ul nemaiducând nicăieri de când Ciucă ne e prezentat drept un politician măreț și salvator, din considerente ce exced orice logică și bun simț. 

”Afacerea miroase urât. Tovarășe general Ciucă, lasă-i pe cititori să îți citească teza de doctor! Ca în orice țară civilizată, nu una condusă de o bandă de cleptocrați”, este cel de-al treilea apel pe care profesorul îl adresează lui Ciucă – detalii AICI și AICI

Vă prezentăm noile acuzații pe care Cătălin Avramescu le expune pe contul de Facebook al domniei sale: 

”Herr Kommandant Ciucă, ai o explicație? Unde este teza ta de doctorat?

Iată faptele. Am accesat site-ul Bibliotecii Nationale. Acolo trebuie să se găsească textele tezelor de doctorat susținute după o anumită dată. Am găsit, spre exemplu, cota tezei mele, susținută în 1998. Nu este în versiune digitală (acelea erau timpurile, în 1998 unele teze erau încă dactilografiate), dar dacă are cotă, atunci poate fi consultată la raft. 

Fotografia nr. 1. Lucrarea a fost publicată în 1998 la editura ALL, așa că este de mult accesibilă oricui dorește să o citească, așa cum e normal cu o teză de doctorat.

Am găsit și teza savantului Ciucă. Fotografia 2. (Omul nu are practic deloc publicații, dar ce este nou aici?). 

Din Fotografia 3 rezultă că există o versiune PDF disponibilă online. (Pare logic, pentru că Ciucă spune că a susținut-o în 2003, când calculatoarele personale deja se foloseau destul de frecvent). 

După care... Surpriză-surpriză! Când am dat clic pe link-ul filei PDF primesc un mesaj: "You don't have permission to access /V 46391.pdf on this server". Fotografia 4.

Aha! Dar există link-ul către fila PDF. Deci a existat o filă PDF acolo, pe serverul Bibliotecii Naționale. Doar că accesul a fost tăiat. De cine și când?

Nu știu. Dar afacerea miroase urât. Tovarășe general Ciucă, lasă-i pe cititori să îți citească teza de doctor! Ca în orice țară civilizată, nu una condusă de o bandă de cleptocrați”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.