Culmea nesimțirii: turnătorul securistoid Dan Voiculescu o acuză pe Birchall de îndemn la turnătorie. Trompetele lui "Felix" s-au speriat de o campanie anticorupție


Culmea nesimțirii: turnătorul securistoid Dan Voiculescu o acuză pe Birchall de îndemn la turnătorie. Trompetele lui "Felix" s-au speriat de o campanie anticorupție

Trompetele insalubre ale turnătorului securistoid Felix Dan Voiculescu au publicat în fițuica Jurnalul un articol prin care au atacat o campanie împotriva corupției, lansată ieri de fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, acuzând, printr-o nesimțire crasă, că este de fapt un îndemn la turnătorie. Articolul publicat în Jurnalul la ordinul turnătorului Dan Voiculescu este intitulat: "Ex-ministrul Justiţiei, Ana Birchall, instituie „turnătoria” pe e-mail".

În acest context, Birchall a atras atenția că Dan Voiculescu este unul dintre cei mai mari specialiști privind "sportul" turnătoriei, iar în realitate ea nu invită la "turnătorie", ci la o "datorie civică, morală și mai ales legală".

Birchall, pe Facebook: "Inteleg că ziarul domnului Voiculescu, Jurnalul, mă acuză de îndemn la turnătorie.

Ia uite cine vorbește de turnătorie! 

Să-l lămurim pe "dom' profesor": aici nu e vorba de turnătorie. E curios că, exact ca în cazul de față, tocmai cei care o critică sunt cei mai mari specialiști în acest "sport"!

Dar eu nu vă invit la „turnătorie”, ci la o datorie civică, morală și mai ales legală. Mai exact, mai multe articole din codul penal, dar în mod specific articolul 267 la primul alineat, spune că "Funcționarul public care, luând cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă."

Cu alte cuvinte, exact așa cum v-am îndemnat, dragi prieteni, haideți să începem curățenia de primăvară și să demascăm toate furtișagurile și jafurile din bani publici de care aveți cunoștință. Nu vă fie teamă, mesajele voastre sunt și vor rămâne ÎN TOTALITATE CONFIDENȚIALE, așa cum e și normal, așadar consecințe vor exista cu siguranță, dar DOAR pentru borfași".

Amintim că fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a lansat joi o campanie împotriva furtului din bani publici, mai ales în contextul în care în plină epidemie de COVID-19 există suspiciuni în privința faptului că sunt numeroși indivizi care vor să profite de situație. Astfel, Ana Birchall a anunțat că va face uz de calitatea de deputat pentru a trimite actele de corupție și tentativele de furt din banul public în atenția autorităților judiciare competente (Parchetul General, DNA sau DIICOT) și, mai mult, a precizat că "se va asigura personal, urmărind îndeaproape fiecare caz în parte, că cei care încearcă șmecherii - în special în achizițiile publice - în această perioadă, vor fi trași la răspundere în fața legii"

În acest sens, deputata Ana Birchall a lansat un îndemn către cetățeni să îi semnaleze fiecare caz de corupție pe adresa de mail [email protected]: "Vă rog din suflet, structurați aceste e-mailuri în așa fel încât să se înțeleagă clar CINE sunt cei care au comis sau încearcă să comită fapta penală, în CE constă această faptă și dacă aveți cunoștință de vreo DOVADĂ în sprijinul celor afirmate", a subliniat Birchall. (citiți AICI mai multe detalii)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.