Documente: Deputatul psrm-ist Vasile Bolea, înfrățit cu Bahamasul


Documente: Deputatul psrm-ist Vasile Bolea, înfrățit cu Bahamasul

Ieri, după publicarea documentelor ce demonstrează implicarea în spălarea de bani din Federația Rusă, prin filiera Bahamas, a fruntașului psrm-ist Corneliu Furculiță (actualmente liderul fracțiunii socialiste din parlament), foarte mulți cetățeni mi-au solicitat și au insistat să prezint documentele doveditoare ce-l vizează pe un alt reprezentant de vază al socialiștilor, Vasile Bolea.

CITEȘTE și Documente: Dodon și PSRM, contaminați de virusul “Bahamas”

Urmare solicitărilor susmenționate și pentru a facilita investigarea imparțială a cazului Bahamas de către Procuratura Generală în strictă conformitate cu prevederile art. 63 (7) din Codul de Procedură Penală – ”Interogarea în calitate de martor a persoanei faţă de care există anumite probe că a săvârșit o infracţiune se interzice” – voi publica documentele respective ca material doveditor.

Așadar, deputatul PSRM Vasile Bolea a semnat cu ”Exclusiv Media” SRL contractul de împrumut din 11 aprilie 2016, prin care a obținut suma de 500.000 lei. Acest împrumut NU se regăsește în capitolul VII al Declarației de avere și interese a deputatului Vasile Bolea pentru anul 2016. Dovadă în acest sens sunt următoarele acte:

- declarația de avere și interese personale pentru anul 2016;

- contractul de împrumut nr.20/11 din 11.04.2016 a sumei de 500 000 lei între „Exclusiv Media” SRL și Vasile Bolea;

- dispoziția de plată nr.00055 din 11.04.2016 privind primirea sumei de 490 000 lei de Vasile Bolea.

P.S. Am fost abordat insistent de către cetățenii noștri cu sugestia ca președintele Igor Dodon să-i confere consăteanului său, Vasile Bolea, gradul de General de Integritate (cum a mai făcut-o zilele acestea pentru anturajul său personal din SIS, SPPS și Ministerul Apărării!). Acest grad să fie transmis personal deputatului PSRM Vasile Bolea de către Procurorul General Alexandru Stoianoglo în ședința de plen a Parlamentului. Cred că ideea este foarte bună, pentru aceasta fiind întrunite toate condițiile!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.