VIDEO Primarul PSD Florea împarte pachete de "igienă" cu mașina de gunoi. Un cetățean a fost agresat în momentul în care a filmat neregulile


VIDEO Primarul PSD Florea împarte pachete de "igienă" cu mașina de gunoi. Un cetățean a fost agresat în momentul în care a filmat neregulile

Edilul pesedist Daniel Florea continuă să pună în pericol cetățenii Sectorului 5 din cauza obsesiei pe care o are de a-și face campanie electorală pe fondul epidemiei de coronavirus. 

Jurnalistul Cătălin Tolontan avertiza într-un articol pentru Libertatea privind inconștiența edilului pesedist al Sectorului 5 din Capitală, Daniel Florea, care pe parcursul mai multor zile, 13, 14 și 15 martie, a pus în pericol sănătatea a zeci sau poate chiar sute de cetățeni chemându-i să stea la grămadă pentru a primi pomană electorală, deși autoritățile au recomandat fără echivoc distanțarea socială pentru a fi combătută extinderea epidemiei de coronavirus. (citiți AICI mai multe detalii)

Cu toate acestea, edilul pesedist persistă în inconștiență, ordonând angajaților Primăriei Sector 5 să împartă așa-zisele pachețele de "igienă", unii dintre ei neavând nici măcar minima măsură de protecție precum portul de mănuși, respectiv măști. Dar detaliul și mai strigător la cer acum intervine: pachețelele electorale de "igienă" au fost împărțite prin sector cu mașina de gunoi. Cetățeanul Iustin Roșca a filmat la fața locului toate aceste nereguli, iar la un moment dat a fost agresat de un angajat al pesedistului Florea pe acest motiv. 

Relatarea cetățeanului Iustin Roșca, pe Facebook: "Astăzi am avut parte de o noua provocare, am fost #AgresatFizic de șoferul mașinii de gunoi B-300-SDF, care distribuia din ea punguțele cu “pachetul de igiena” din mașina cu care a făcut salubrizarea de dimineața.

In fapt, sunt anunțat pe la ora 14:45 ca pe Sos. Sălaj “se împart ajutoare electorale de la primarie” de către muncitorii de la AES și niște civili. Ajung la fata locului și constat că se intâmpla cele sesizate, prind ultimul transport catre locatarii din blocuri și apoi filmez mașina de gunoi cu care au fost aduse. Doi angajați de la Salubrizare (deci angajați ai primăriei) la început confuzi apoi total nemulțumiți ca ii filmez in timp ce ei sunt pe domeniul public, și participă clar la o infracțiune: zădărnicirea acțiunilor de prevenire a răspândirii virusului.

Șoferul, enervat foarte tare ca am filmat jegul din ghena lui unde erau punguțele, pur și simplu a trecut la atac încercând sa ma “dărâme” cumva amenințând cu alte acte de violenta, așa cum se aude pe video.

Bine-nteles ca nu sunt intimidat de astfel de acțiuni și am continuat sa filmez; am sunat la 112 și a venit Politia Naționala.

Ieri intimidare, azi agresiune... ce urmează oare?

Noi vom continua sa ne asiguram ca cetățenii sectorului vor beneficia de măsurile de protecție specifice perioadei.

#FaraViolență".

Vedeți video în continuare, sursa Iustin Roșca



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.